Toerisme

17 gidsen gecertificeerd als Geogids Schelde Delta

17 gidsen gecertificeerd als Geogids in Unesco Geopark Schelde Delta.

17 gidsen gecertificeerd als Geogids Schelde Delta

Bergen op Zoom,
Maar liefst 17 actieve gidsen op de Brabantse wal en de Kalmthoutse heide rondden op 10 juni met succes de bijscholingscursus af om Geogids te worden in Unesco Geopark Schelde Delta. Zij ontvingen hun certificaat uit handen van wethouder Letty Demmers van de gemeente Bergen op Zoom in bezoekerscentrum de Kraaienberg van Brabants Landschap.

De gidsen leerden meer over de ontstaansgeschiedenis en de geologie van het gebied, kregen een excursie langs markante punten en voerden een werkopdracht uit. Tijdens hun excursies kunnen zij nu meer vertellen over de geodiversiteit, biodiversiteit en cultuurhistorie van het Geopark. Deze cursus werd georganiseerd door IVN Natuureducatie in opdracht van de Provincie Zeeland. Binnenkort wordt de training ook in andere delen van het Geopark voor gidsen georganiseerd.

Unesco-status

Geopark Schelde Delta kreeg onlangs een Unesco-Geopark status. Het is een uniek gebied met een bijzondere geologische en landschappelijke structuur en cultuurhistorie. De opgeleide gidsen kunnen nu in hun excursies de verbinding met het landschap leggen en de ontstaansgeschiedenis verbinden met flora, fauna en cultuurhistorie.

Vorig bericht 22 bedrijven failliet deze week in Noord-Brabant
Volgend artikel 18 Faillissementen in Noord-Brabant

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant