Horeca

’t Wagenhuis meest favoriete terras Brabant

Wint daarmee 10.000 euro aan investeringsbudget

't Wagenhuis meest favoriete terras Brabant

Nieuw Vossemeer,
Eeterij ’t Wagenhuis in Nieuwe Vossemeer is uitgeroepen tot het meest favoriete terras van Overijssel. De horecazaak doet mee aan de landelijke verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2022’ en wist de meeste stemmen te vergaren van de 1.883 deelnemende horecazaken binnen de provincie Noord-Brabant. Het restaurant wint daarmee niet alleen 10.000 euro aan investeringsbudget, maar maakt tevens kans op de nationale titel en het daarbijbehorende geldbedrag van 100.000 euro. Eeterij ’t Wagenhuis is sinds 2007 in handen van Jack Bosters.

Verraste winnaar

Eeterij ’t Wagenhuis is een geliefde plek onder de lokale bevolking en toeristen, maar toch kwam het winnen van deze titel en het mooie investeringsbedrag als een verrassing voor Jack Bosters: ”Vanaf dag één hebben we alles op alles gezet om stemmen te winnen, ‘opgeven is geen optie’ was de motivatie. Nu zijn we ongelooflijk blij,” zegt hij. ”De afgelopen coronaperiode was voor ons niet gemakkelijk, maar ons team is hecht. We zijn een grote, blije familie met elkaar. Toen ik zelf corona opliep en vier weken op de IC belandde, heeft het team alles opgevangen. Daarom wil ik hen met het prijzengeld in het zonnetje zetten en trakteren op een leuk feest. Daarnaast is er de wens om de terrastuin, die in de coronatijd is uitgebreid zodat mensen buiten konden eten, te vernieuwen met nieuwe tafels, stoelen en parasols.”

Horecazaken enthousiast om prijzengeld

Eeterij ’t Wagenhuis maakt, naast het winnen van de regionale prijs, tevens kans op de nationale titel. Dat horecazaken geïnteresseerd zijn in het investeringsbedrag, blijkt uit de cijfers: landelijk meldden 11.547 zaken zich aan om kans te maken op een van de geldbedragen, met 100.000 euro als hoofdprijs bij het behalen van de eerste plaats. In totaal heeft de verkiezing tot en met 1 juli reeds 61.900 stemmen van consumenten binnengehaald.

De terrasverkiezing van Lipton loopt nog tot en met 1 september, waarna op uiterlijk 1 oktober de landelijke top drie bekend wordt gemaakt.

Vorig bericht Bloemenstroken slaan brug tussen boer en burger in Oss
Volgend artikel Daktuin Moes wordt Up New Food locatie

Nu op WijBrabant