Overname

BDR Thermea Benelux neemt Fortes Energy Systems over

Door overname kan BDR energietransitie breder ondersteunen

BDR Thermea Benelux neemt Fortes Energy Systems over

Foto: BDR Thermea Benelux, Fortes Energy Systems

BDR Thermea Benelux, een bedrijf op het gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen, middels het merk Remeha, neemt Fortes Energy Systems over. Met de overname versterkt BDR Thermea Benelux de positie in de groeiende markt voor stadsverwarming en collectieve warmte- en koudesystemen. Zo kan ze de energietransitie breder ondersteunen. Fortes blijft onder eigen naam in de markt actief.

Toonaangevende partij in stadsverwarming en collectieve warmte- en koudenetten

Fortes Energy Systems is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van innovatieve en efficiënte systemen voor het overdragen van energie in collectieve warmte- en koudesystemen. De AquaHeat-afleversets voorzien dagelijks circa 320.000 woningen en appartementen in Nederland, België en Denemarken van een comfortabel binnenklimaat en hoog warmwatercomfort.

Innovatieve afleversets

Het specialisme van Fortes Energy Systems ligt bij het ontwikkelen en produceren van innovatieve afleversets voor de woningbouw en grote afleverstations voor de utiliteit, aangesloten op stads-, blok- of wijkverwarming en WKO-systemen. Dirk Ockhuizen, algemeen directeur Fortes Energy Systems: “Met onze kennis, ervaring en bevlogenheid vinden wij steeds weer manieren om energie slimmer en efficiënter over te dragen met optimaal systeemrendement en een laag energieverbruik”. Met het hoofdkantoor in Houten, een productiefaciliteit in Lichtenvoorde en een verkoopkantoor in Denemarken telt het bedrijf 68 werknemers.

Verwarmt meer dan 2 miljoen huizen

Remeha verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is daarnaast marktleider in de utiliteitsbouw. Remeha wil duurzame binnenklimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken om zodoende snelle stappen te kunnen zetten naar een CO2-neutrale samenleving. Fortes Energy Systems is al jaren een belangrijke partner van Remeha.

‘Uitbreiding en versterking van productportfolio’

Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha: “Stadsverwarming en collectieve warmte- en koudesystemen blijven ook in de toekomst een belangrijke technologie voor stedelijke of lokale woon- en bedrijfsomgevingen. Bij Remeha geloven we in meerdere wegen naar duurzaam. We zien de overname van Fortes als een belangrijke stap in de uitbreiding en versterking van onze productportfolio en daarmee als essentieel voor Remeha’s groeiende rol in de energietransitie in woningen en gebouwen.”

Breed scala aan projecten

De oplossingen van Fortes Energy Systems worden ontwikkeld voor een brede doelgroep: o.a. appartementcomplexen, kantoren en woningen en voor afnemers van lokale energie-opwekking in industrie en landbouw. Enkele projecten die Fortes uitvoerde zijn onder meer woontoren De Zalmhaven in Rotterdam, de Cooltower in Rotterdam, woon- en bedrijvencomplex Strijp-S in Eindhoven, Le Toison d’Or in Brussel (woon- en winkelproject), wooncomplex De Makroon in Amsterdam en De Efteling vakantiepark Loonsche Land.

‘Continuïteit en kwaliteit waarborgen’

Dirk Ockhuizen vult aan: “Met de aansluiting bij een grote en krachtige partij als BDR Thermea Group kunnen wij grotere stappen zetten in deze markt. Remeha heeft, net als wij een sterke positie en veel expertise in collectieve warmte- en koudesystemen. De ontwikkelingen in onze markt gaan snel en met expertise en synergie binnen de BDR Thermea Group zullen wij in de toekomst nog beter in staat zijn om onze continuïteit en kwaliteit op de best mogelijke manier te blijven waarborgen.” Fortes Energy Systems blijft zelfstandig opereren en blijft onder eigen naam in de markt actief.

Vorig bericht Breda neemt deel aan Initiatief TruStone
Volgend artikel Restauratiesubsidie voor 10 Brabantse rijksmonumenten

Nu op WijBrabant