Nieuws

Bedrijven geven 55.150 euro voor boerenpakketten Oekraïne

Gedoneerd bedrag goed voor maar liefst 4.125 boerenpakketten

Bedrijven donateurs actie boerenpakketten

Nog geen 2.000 kilometer van hier voltrekt zich een humanitaire ramp. Er komt een grote vluchtelingenstroom op gang vanuit Oekraïens oorlogsgebied naar Nederland. Met boerenpakketten vol voedsel steken boeren en tuinders deze vluchtelingen in ons land een hart onder de riem. Bedrijven tonen een groot hart en hebben gul gegeven. De eindstand is: 55.150 euro. Goed voor maar liefst 4.125 boerenpakketten.  

Met een boerenpakket vol lokaal voedsel geven boeren en tuinders de vluchtelingen uit het oorlogsgebied een warm welkom. Tegelijk bedanken ze de Nederlandse gastgezinnen. De inhoud bestaat uit: zuivel, vlees, groente, fruit, eieren en aardappelen.

Boerenhart 

De actie is op touw gezet door boerenverenigingen ZLTO, LTO Noord en LLTB. ABAB Accountants & Adviseurs helpt mee. Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending. Agrarische bedrijven, erfbetreders en agribusiness konden geld en/of versproducten doneren. Mede door hun steun is deze maatschappelijke actie een succes!

Aan huis 

De boerenpakketten worden vanaf week 14 2022 verzameld en verpakt. De eerste verzending tot aan de voordeur van gastgezinnen en opvanglocaties in Nederland is eind van die week voorzien. In totaal zijn er drie weken nodig om alle boerenpakketten op tafel te krijgen bij Oekraïense vluchtelingen in ons land.

 

Vorig bericht 8 faillissementen in Noord-Brabant
Volgend artikel Brabantse ondernemer initieert noodtransporten naar Oekraïne

Nu op WijBrabant