Duurzaam

Bedrijventerrein Majoppeveld verduurzaamt

Bij bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal zijn eerste successen geboekt

Bedrijventerrein Majoppeveld verduurzaamt

Roosendaal,
Verduurzamen van bedrijventerreinen staat hoog op de agenda van de provincie Noord-Brabant. Er liggen mogelijkheden, onder meer op het gebied van klimaatadaptatie. Bij bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal zijn de eerste successen geboekt.

Majoppeveld ontwikkelt innovatieve projecten. Met een door ondernemers en de gemeente Roosendaal gevuld fonds worden allerlei activiteiten ontplooid. Zo kan bijvoorbeeld van een bedrijf op een bedrijventerrein een gratis ‘footprint’ worden gemaakt. Deze maakt inzichtelijk waar de organisatie staat op het gebied van energiestromen, afvalverwerking en circulariteit. Er zijn nu 125 footprints van bedrijven gemaakt en deze leveren interessante data op.

Samenhang tussen verduurzamingsopgaves

Wat opvalt is de samenhang tussen de verduurzamingsopgaves. Waar een ondernemer lagere energiekosten wil, ligt de oplossing vaak in een meervoudig palet. Met zonnepanelen, betere isolatie, maar ook door het gebruik van restwarmte van andere bedrijven. Plaatsen van bomen aan de zonzijde van een pand zorgt dat de airconditioning een standje lager kan.

Vorig bericht SushiPoint opent 38e vestiging in Oosterhout
Volgend artikel Elektrische asfaltspreidmachine in gebruik op N395

Nu op WijBrabant