Overname

Belgische Bouwgroep Jansen neemt Vinitex over

Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap in haar internationale groeiambities

Belgische Bouwgroep Jansen neemt Vinitex over

Foto: GroupJansen-Vinitex Management

Zonhoven/Sint-Oedenrode,
Ondanks de economische crisis komt de Belgische bouwgroep Group Jansen met een positieve boodschap naar buiten: het bedrijf neemt de Nederlandse laboratoriuminrichter Vinitex over. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap in haar internationale groeiambities.

Complementair

Jansen ziet in Vinitex een complementaire partner. Deze specialist in ontwerp, productie en plaatsing van laboratoriummeubilair is de ideale aanvulling voor Jansen Cleanrooms, een nichebedrijf van Group Jansen.
CEO Nadia Jansen: “Met vestigingen in Nederland en Duitsland is Vinitex een gevestigde waarde in het marksegment van laboratoriuminrichting. In het verleden werkten we al binnen verschillende projecten goed samen. Door middel van deze overname breiden we onze portfolio van projecten en producten verder uit. Zowel Jansen Cleanrooms als Vinitex willen met deze nieuwe samenwerking hun unieke marktpositie verstevigen en uitbreiden.”

Win-win

Dat Jansen Cleanrooms en Vinitex meer delen dan hun professionele expertise alleen, maakt het toekomstverhaal er alleen maar sterker op. “We zijn allebei familiebedrijven met een gelijkaardig DNA, eenzelfde businessmodel én een absoluut geloof in de kracht en kennis van onze mensen. We zijn er dus van overtuigd dat de overname een win-win is op alle fronten”, aldus Nadia Jansen.
De voormalige eigenaren van Vinitex, Mark en Nicole Raaijmakers, blijven ‘aan boord’ in hun respectievelijk rol als Technisch en Commercieel directeur. Eric Vanhees, momenteel COO van Jansen Cleanrooms, wordt verantwoordelijk voor de operationele activiteiten en het team van Vinitex.

Samen sterk: Jansen Cleanrooms & Labs

“Ik zie ernaar uit om dit prachtige bedrijf verder uit te bouwen”, zegt Eric Vanhees. “Vanaf januari brengen we Vinitex en Jansen Cleanrooms samen onder de naam Jansen Cleanrooms & Labs. Natuurlijk laten we de naam Vinitex, die een absoluut begrip is in de laboratoriumwereld, niet zomaar varen. Vinitex zal als merknaam blijven bestaan. Met Jansen Cleanrooms & Labs kunnen we als totaalpartner de eindgebruiker in België, Nederland én Duitsland een turnkey oplossing bieden. De nieuwe samenwerkingsstructuur is een mooi voorbeeld van duurzame groei, waarvan zowel beide bedrijven, als hun medewerkers en klanten beter worden.

Vorig bericht Brabant stimuleert collectieve woonvormen met subsidieregeling
Volgend artikel Breda neemt deel aan Initiatief TruStone

Nu op WijBrabant