Nieuws

Bruynzeel Keukens bestaat 80 jaar

2018 is een jubileumjaar voor Bruynzeel Keukens.


BERGEN OP ZOOM – Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de eerste Bruynzeel keuken op de markt komt. Het is de eerste keuken die machinaal in serie wordt geproduceerd. Deze Piet Zwart-keuken is het ultieme voorbeeld van een functionele keuken.

Hoofdontwerper Piet Zwart

In 1937 ontwierp kunstenaar Piet Zwart de eerste oplossing voor het keukenvraagstuk. Hij deed uitgebreid onderzoek naar het leven in en om de keuken en bleef 30 jaar lang onze hoofdontwerper. In 1938 opende Bruynzeel de eerste keukenfabriek en rolde de eerste machinaal in serie geproduceerde keuken van de band. Vanaf dat moment spelen we een cruciale rol in het oplossen van het keukenvraagstuk.

Functionaliteit centraal

Nog steeds is de Piet Zwart-keuken onderdeel van de collectie van Bruynzeel Keukens. Het ultieme voorbeeld van een functionele keuken. De keuken die werkt. Functionaliteit is ook het thema dat Bruynzeel Keukens anno nu centraal zet en dat ook het uitgangspunt is in onze communicatie en in onze tv campagne die op dit moment loopt. Een thema waarmee we inmiddels 80 jaar ervaring hebben.

Als eerste en enige in Europa CO2-neutraal

Wij ontwerpen en produceren keukens in onze eigen fabriek in Bergen op Zoom. Sinds de uitbreiding in 2015 de grootste en modernste keukenfabriek van de Benelux. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vinden wij heel belangrijk bij Bruynzeel Keukens. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het effect dat ons werk heeft op mens en milieu. Betaalbaar en duurzaam staan bij ons centraal. Als we onze keukens maken komt er CO2 vrij. Dat maken we goed met duurzame oplossingen. Wij mogen ons als eerste én enige keukenfabrikant in Europa CO2-neutraal noemen.

Vorig bericht Ondernemersfoto van de Week van Scaldis ICT & Telecom
Volgend artikel 6 nieuwe faillissementen in Noord-Brabant (o.a. B.V. Bedrijvenhotel Oirschot, Derksen Services (Handelsnaam Derksen Verhuur))

Nu op WijBrabant