Evenement

Dance Festival Decibel outdoor succesvol verlopen

3-daagse festival ontving ruim 120.000 bezoekers

Dance Festival Decibel outdoor

Hilvarenbeek,
Het jaarlijkse evenement Decibel outdoor is ook dit jaar zeer succesvol verlopen, zo liet organisator B2S afgelopen zondag weten. Het 3-daagse festival ontving ruim 120.000 bezoekers. Hiermee is Decibel het grootste dance-event van Noord-Brabant. Meer dan 350 artiesten traden op tijdens het festival dat voor de vijftiende keer op het evenemententerrein van Beekse Bergen te Hilvarenbeek plaatsvond.

“Het weekend is perfect verlopen, de bezoekers hebben een fantastisch evenement kunnen ervaren en wij zijn dan ook meer dan tevreden met deze editie van Decibel outdoor,” aldus Vincent van der Heijden van organisator B2S: “Ieder jaar proberen we onszelf te overtreffen. Naar onze mening is dat ook dit jaar op alle fronten gelukt. Decibel is hét paradepaardje van B2S.”

Leen Lips van Beekse Bergen: ”We werken al ruim vijftien jaar met veel genoegen samen met B2S. Samen streven we er naar om een succesvol festival neer te zetten op zo’n manier dat de bezoekers en dieren van Safaripark Beekse Bergen er geen hinder van ondervinden. Dat is ook deze keer gelukt.”

Decibel outdoor in cijfers

  • Tijdens het festival zijn 60 bezoekers overgedragen aan de politie en hen werd per direct de toegang tot het evenement ontzegd. 11 personen moesten in afwachting van een beslissing van het OM ingesloten worden, van wie 3 buitenlandse festivalbezoekers wegens het bij zich dragen van kleine busjes pepperspray, welke in hun thuisland gedoogd zijn.
  •  De eerste hulp heeft gedurende het festival 593 bezoekers gehad. Het merendeel van de klachten bestond uit lokaal letsel zoals wespensteken, blaren en verzwikte enkels. Er zijn 2 personen naar het ziekenhuis verwezen. De organisatie sprak over een rustig verlopen evenement.

Op het gecommuniceerde telefoonnummer waar inwoners met vragen en opmerkingen terecht konden zijn 29 geregistreerde klachten over geluidshinder binnengekomen. De organisator stelde deze klachtenlijn open om onduidelijkheden bij inwoners weg te nemen. Het nummer was gedurende het gehele evenement bereikbaar. Er zijn bij de omgevingsdienst Midden-West Brabant 14 meldingen binnengekomen van geluidshinder. Bij de gemeente Hilvarenbeek zijn 9 meldingen geregistreerd.

Vorig bericht Genomineerden voor Eindhoven Cultuurprijs 2022 bekend
Volgend artikel Start campagne ‘Haal meer uit je reistijd’ in ZuidNederland

Nu op WijBrabant