Logistiek

DSV schenkt haar klanten een fruitboom

Duurzaam geschenk op initiatief medewerkers Zuidwest-Nederland

DSV schenkt klanten fruitboom

Foto: DSV

Binnen alle geledingen van DSV Global Transport and Logistics groeit het besef van duurzaamheid, en in het bijzonder onder nieuwe generatie medewerkers die gedreven worden door duurzame ambities. Zo ook, in de regio Zuidwest-Nederland binnen de divisie Solutions. Hier worden binnen het Sustainability Team initiatieven voorgesteld om stap voor stap te werken aan een betere wereld. Daarbij wordt gekeken naar huidige bedrijfsprocessen, die mogelijk op een duurzame manier hetzelfde of een beter resultaat kunnen bieden.

Een fruitboom als nieuwjaarsgeschenk

In de afgelopen jaren werden er jaarlijks tientallen nieuwjaarsgeschenken aan klanten in alle delen van de wereld verstuurd. Het Sustainability Team zag hier een kans om enerzijds het mogelijk weggooien van de nieuwjaarsgeschenken en anderzijds het hiervoor noodzakelijke vervuilende transport te beëindigen. Vanuit een gezamenlijke brainstorm is gekozen om op 21 maart, op de UN-dag van het bos, elke klant een fruitboom als duurzaam geschenk aan te bieden. Dit idee is voorgelegd aan het regionale Management Team, dat direct enthousiast was.

“Het planten van fruitbomen op initiatief van onze collega’s past perfect binnen onze duurzaamheidsdoelen en ze zijn tegelijkertijd een mooie uitvalsbasis voor onze bijenvolken hier in Tholen,” aldus Bas Fraanje, Senior Director, DSV Solutions.

Positieve bijdragen aan vegetatie

Na het interne akkoord is het idee met meerdere collega’s gedeeld waarbij er zeer relevante aanvullingen werden aangedragen. Dit heeft ertoe geleid dat er definitief voor fruitbomen gekozen is die ook een positieve bijdrage leveren aan de vegetatie van de bijenvolken die leven op het terrein van het warehouse in Tholen. Door de fruitbomen op eigen terrein te plaatsen in de hiervoor aangelegde BREEAM-tuin, zal de fruitopbrengst geconsumeerd worden door collega’s die hier werkzaam zijn. Daarnaast biedt deze tuin meer dan voldoende ruimte om het initiatief ook in de komende jaren fruitbomen te blijven planten.

Enthousiasme

Alle klanten zijn inmiddels geïnformeerd en ze reageerden unaniem enorm enthousiast. Hetzelfde enthousiasme deelden de hoveniers van WVS Groenvoorziening uit Roosendaal. De hoveniers hebben het voorbereidende werk afgerond en gisteren, op de UN-dag van het bos, hebben verschillende medewerkers van het warehouse in Tholen een zeer actieve bijdrage geleverd bij het aanplanten van de fruitbomen waarvan ze uiteindelijk zelf de vruchten gaan plukken.

Vorig bericht Brabant en Etten-Leur gaan bedrijventerrein Vosdonk verduurzamen
Volgend artikel Biologische en lokale inkoop bij Bedrijfscatering HAS

Nu op WijBrabant