Infra

Een duurzame aanpak van infrastructuur

Provincie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan

duurzame aanpak van infrastructuur

De provincie Noord- Brabant heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het raakt aan alles wat de provincie doet. Op het gebied van natuur, energie, circulaire grondstoffen en sociale veerkracht, mobiliteit en infrastructuur.

Bij de bouw van wegen zijn er volop kansen om duurzaam te werk te gaan. En daar wordt graag gebruik van gemaakt. Dat varieert van de inzet van elektrisch materieel tot het maken van 3D geprinte bruggen.

Prijswinnaar op duurzaamheid

Brabant wordt steeds duurzamer, groener en mooier. Ook op en rond de weg. En dat blijft niet onopgemerkt. Onlangs won de provincie Noord-Brabant nog een prijs voor de meest duurzame bouw van de provinciale weg N69. De Betonprijs werd uitgereikt door de Betonvereniging, die de projectaanpak van de N69 roemde vanwege de lage CO2-uitstoot bij de bouw. Ook de duurzaamheid binnen de leefomgeving, met aandacht voor landschap, natuur en recreatie konden op waardering van de jury rekenen.

Eerder sleepte de provincie ook al duurzaamheidsprijzen in de wacht, zoals de Duurzame Parel. Bouwend Nederland riep de provincie in 2021 voor de derde keer op rij uit tot duurzaamste publieke opdrachtgever.

Speerpunt

Duurzaamheid is één van de speerpunten van de provincie Noord-Brabant. Duurzaamheid draagt namelijk bij aan een schonere lucht en natuur, en een samenleving waarin we comfortabel kunnen wonen, werken en reizen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen, en er worden zuinige of herbruikbare stoffen ingezet. Zowel in de aanpak van projecten, als bij het vormen van beleid is er aandacht voor duurzaamheid. Zo krijgt het het een plek in het dagelijks denken en doen van ons allemaal, en wordt Brabant toekomstbestendig.

Vorig bericht Stijging grondwaterheffing voor verdrogingsaanpak
Volgend artikel Jaarverslag 2021 - Coöperatie AB Werkt Zuid-Nederland

Nu op WijBrabant