Event

Energiefestival: Bredanaars samen aan de slag met verduurzamen

Vindt plaats op woensdagavond 1 november

Energiefestival Breda samen verduurzamen

Breda,
Veel Bredanaars zijn bezig om hun woning of wijk te verduurzamen. De gemeente Breda wil deze initiatieven ondersteunen waar mogelijk. Daarom organiseert de gemeente samen met Urban Living Lab het eerste Energiefestival. Het Energiefestival is op woensdag 1 november. 
Wethouder Peter Bakker: ”Op het Energiefestival gaan Bredanaars hierover met elkaar in gesprek. Zo zorgen we er samen voor dat onze stad klaar is voor een toekomst in een gezonde wereld.”

Energiefestival

Tijdens het Energiefestival zijn inwoners van Breda aan het woord. Mensen delen hun verhaal en laten zien wat er al mogelijk is, maar ook met welke uitdagingen zij te maken kregen. Wethouder Peter Bakker (Energie): “Verduurzamen is een proces. Om de juiste keuzes te kunnen maken, hebben we elkaar nodig. Bijvoorbeeld om kennis uit te wisselen en om te leren van elkaars ervaringen. Ondanks dat het nog onduidelijk is wat de toekomst ons gaat brengen, zijn er al genoeg stappen die mensen kunnen zetten. Van kleine energiebesparende maatregelen in huis tot het zelfstandig opwekken van duurzame energie. Op het Energiefestival gaan Bredanaars hierover met elkaar in gesprek. Zo zorgen we er samen voor dat onze stad klaar is voor een toekomst in een gezonde wereld. Ik kijk uit naar een inspirerende avond!”

Op het Energiefestival is niet alleen oog voor mensen met een koophuis. Woningcorporaties en VvE’s willen dat hun huurders comfortabel en tegen lage energiekosten wonen. Ook zij zijn druk bezig met onderzoek naar verschillende manieren van verduurzamen.

Programma

Het eerste Energiefestival vindt plaats op woensdagavond 1 november bij de Uitvindfabriek in Breda. Wethouder Peter Bakker trapt deze avond af. Theatermakers ‘Piepschuim’ nemen Bredanaars op een muzikale en ludieke manier mee in een wereld die zes graden opwarmt. Inwoners vertellen over hun ervaringen met het verduurzamen van hun huis. Voor vragen en persoonlijk advies zijn er infostands aanwezig. Afsluitend is er een borrel.

Het Energiefestival is bedoeld voor alle inwoners van Breda die hier interesse in hebben. Entree is gratis en aanmelden is mogelijk vanaf september.

Energietransitie

De gemeente Breda heeft hoge ambities wat betreft duurzaamheid en de energietransitie. Het Bredase doel is in 2044 geen aardgas meer gebruiken en CO2-neutraal zijn. Als gemeente werken ze samen met bewoners, ondernemers, instellingen en andere partners om dit te bereiken. Zo blijven ze eraan werken dat iedereen zeker is van energie, zijn energierekening kan betalen en dat ze klimaatverandering tegengaan.

Vorig bericht Spoedreparatie Boxtelseweg in Liempde
Volgend artikel Blog: Dit is waarom ondernemers hun telefoon moeten onderhouden

Nu op WijBrabant