Vastgoed

Green levert woon-winkelcomplex het Raadhuys in Vught op

62 appartementen en penthouses en 9 winkels opgeleverd; verkoop woningen fase 2 Marktveldplein gestart

woon-winkelcomplex het Raadhuys

Green Real Estate en Bouwaccent hebben woonwinkelcomplex het Raadhuys in Vught opgeleverd met 62 appartementen en penthouses, 9 winkels en een horecaruimte. Het Raadhuys is onderdeel van het nieuwe en duurzame woon-winkelgebied Marktveldplein in het oostelijk deel van het centrum van Vught. Alle woningen waren al bij de start bouw (september 2021) verkocht. Inmiddels zijn praktisch alle winkels in de plint van het gebouw ook verhuurd.

Zowel de bewoners als de ondernemers hebben vandaag de sleutel van hun nieuwe plek overhandigd gekregen. De ondernemers met wie inmiddels langjarige huurovereenkomsten zijn gesloten zijn naast de lokale ondernemer Bakkerij van Keulen ook Albert Heijn, Bruna, Etos, Gall & Gall, Hema, Pearle en Prijsvrij. Zij zullen na het afbouwen van hun nieuwe winkel verspreid over het eerste kwartaal van 2024 open gaan.

Burgemeester Van de Mortel, gemeente Vught: “We hebben er lang naar uit gekeken en ik ben er trots op dat de eerste fase, het Raadhuys, nu klaar is voor gebruik. Het Vughtse centrum wordt steeds aantrekkelijker om te wonen, winkelen, werken en elkaar te ontmoeten. Het geeft ons centrum een kwaliteitsimpuls waar jong en oud zich thuis zal voelen. De bouwstijl past bij ons prachtige dorpshart en de woningen in de buurt.  Ik wens de bewoners een fijn nieuw thuis toe in ons prachtige centrum.”

Richard Dallinga, CEO Green Real Estate: “We zijn erg blij met de afronding van de eerste fase van deze nieuwbouwontwikkeling. Er is veel tijd en energie gestoken in een plan waarmee we recht doen aan deze plek terwijl het tegelijkertijd antwoord geeft op hedendaagse wensen op het gebied van wonen, winkelen, ontspannen en ontmoeten. Met de voltooiing van het Raadhuys zien we dat het plan werkt, de nieuwbouw ziet er prachtig uit, past goed in het totale beeld van het centrum en we hebben prachtige ondernemers aan weten te trekken die de komende maanden hun winkel hier gaan openen.”

Oplevering fase 1 Marktveldplein. V.l.n.r.: Robért Verheijden (Bouwaccent), Bastiaan Bijloos (Green Real Estate), Herman van den Burgt (BurgtBouw)

Marktveldplein

Het nieuwe, duurzame woon-winkelgebied Marktveldplein wordt gerealiseerd in het oostelijk deel van het centrum en omvat kwalitatief hoogwaardige woningen met een volledig ondergrondse parkeervoorziening, moderne winkels en een grote, groene daktuin op de winkel van Albert Heijn. In totaal worden er 87 nieuwbouwappartementen en penthouses gerealiseerd waarvan 27 huur- en 60 koopwoningen. De woningen variëren in grootte van 75 vierkante meter voor een luxe appartement tot 190 vierkante meter voor een van de ruime penthouses. De woningen worden allemaal voorzien van ruime buitenruimtes en hoogwaardige afwerking en de verschillende materialen en kleuren in de gevels en dakbedekking geven een divers beeld. Daarnaast komen er in totaal 12 winkels (9 in het Raadhuys en 3 in De Baron) en 2 horecavoorzieningen (1 in het Koetshuis en 1 in het Raadhuys).

Fase 2

Onlangs is de verkoop gestart van de woningen die deel uitmaken van fase 2 van de bouw. Fase 2 omvat de bouw van De Baron (10 appartementen en 3 winkels) en het Koetshuis (12 appartementen, 3 patiowoningen en een horecaruimte). Green laat weten op koers te liggen met de voorbereidingen voor de realisatie van fase 2 van Marktveldplein. Eerste stap hierin is de verkoop van de woningen waarna de realisatie kan worden gestart.

Marktveldplein is een investering van Green Real Estate. Ontwikkelaar Bouwaccent heeft, samen met Green en Burgtbouw, fase 1 van de bouw van Marktveldplein gerealiseerd. Alle voorbereidingen voor de realisatie van fase 2 (De Baron en het Koetshuis) zijn in volle gang inclusief het contracteren van een aannemer. Net als in fase 1 is de verkoop van de woningen in handen van Lelieveld Makelaardij in Vught.

Vorig bericht EP:Tummers kondigt uitbreiding aan met winkel in Asten
Volgend artikel 2000 Brabantse telers leren over precisielandbouw

Nu op WijBrabant