Infra

Groot onderhoud N268 klaar; komende 10 jaar onderhoudsvrij

Groot onderhoud met zo min mogelijk overlast

Groot onderhoud N268 klaar; komende 10 jaar onderhoudsvrij
Dinteloord en Oud Gastel,

Na enkele weken werken is het zover: het groot onderhoud van de N268 tussen Dinteloord en de aansluiting met de A17 bij Oud Gastel is klaar. Dit groot onderhoud doet de provincie eens in de 10 jaar om de Brabantse wegen in goede conditie te houden.

Gedeputeerde Stijn Smeulders (Mobiliteit): “Bij groot onderhoud van onze wegen pakken we altijd de kans om iets te verbeteren. Bij de N268 is dit bijvoorbeeld een betere oversteek voor fietsers bij de Rijpersweg en hebben we de lampen van de lantaarnpalen vervangen door ledverlichting. Bij de aansluiting met de A17 staan bovendien nu slimme verkeerslichten, zodat de doorstroming van het verkeer verbetert.”

10 jaar onderhoudsvrij

Ook zijn de bermen met grasbetontegels steviger gemaakt. Door deze tegels direct naast de weg te plaatsen zakken bijvoorbeeld zware vrachtwagens niet direct weg als deze uit moeten wijken, maar kunnen ze zonder schade doorrijden. De N268 kan met deze verbeteringen en de nieuwe laag asfalt de komende 10 jaar weer onderhoudsvrij door het leven.

Groot onderhoud met zo min mogelijk overlast

Eén van de speerpunten tijdens de uitvoering van het project was zo min mogelijk overlast voor de bewoners en de lokale bedrijven. Aannemer Boskalis heeft het werk zo ingedeeld dat de bedrijventerreinen, maar ook de dorpen altijd goed bereikbaar zijn gebleven. Ook is met behulp van allerlei verkeersmaatregelen ingezet op het beperken van de overlast voor omwonenden. Zo werden verkeersregelaars ingezet en waren er tijdelijke snelheidsbeperkingen.

Vorig bericht Vijf Eikentunnel verbetert veiligheid en doorstroming op N631
Volgend artikel Top 5 gelezen artikelen op WijBrabant van afgelopen week 26

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant