HR

Effectief contact met headhunters

LinkedIn vs. Headhunters

De Sleutel tot Effectief Contact met Headhunters: Een Diepgaand Inzicht

Deze blog wordt mogelijk gemaakt door Auke Bijnsdorp (Top of Minds),
Elon Musk klaagt op X dat hij LinkedIn tenenkrommend vindt. Dit valt in mijn optiek wel mee. LinkedIn-profielen zijn vaak goed en compleet, waardoor ze gelijkwaardig zijn aan een cv.

LinkedIn vs. Headhunters: Het cruciale aspect voor succesvol contact

Ik zie echter wel een belangrijke andere reden om niet alleen via LinkedIn contact te leggen en dat is de workflow van de headhunter.

Omdat LinkedIn geen integratie met een third-party Application Tracking System (ATS) toestaat, heeft een headhunter twee gescheiden systemen: aan de ene kant zijn LinkedIn Recruiter seat, aan de andere kant zijn Outlook plus een eigen ATS, in de volksmond ook wel ‘de database’ genoemd. Wat veel gebeurt, is dat berichten via LinkedIn wel gezien worden, maar niet goed verwerkt of opgevolgd vanwege de ontbrekende koppeling. Cv’s worden niet gemakkelijk opgeslagen of intern met collega’s gedeeld en ook staat een LinkedIn-bericht lager op de to-do-lijst van een headhunter dan zijn email-inbox.

CV-Boost: Werkzoekenden, headhunters en de juiste aanpak

Dus wat kunnen werkzoekenden het beste doen? Wel het eerste contact met een headhunter leggen via LinkedIn, maar daarna vragen of ze hun cv mogen e-mailen, en zo ja, naar welk adres. De kans op een ‘ja’ op dit laagdrempelige verzoek is een stuk groter dan op de ‘zullen we een keer koffie drinken’-vraag. Dus je bent al half binnen. Opvolging per e-mail zorgt ervoor dat de cv ook in de workflow van de headhunter terecht komt en niet wordt vergeten.

Het klinkt wellicht wat als administratief geneuzel, maar het maakt een wereld van verschil in kansen om op te vallen in een omgeving die bol staat van de prikkels.

Vorig bericht BDO en wethouder Kranenborg geven startsein bouw duurzaamste kantoor Breda
Volgend artikel Genomineerden startup-prijs Brabant40 bekend

Nu op WijBrabant