Nieuws

Hercuton bouwt 16,5 meter hoog voor De Eekhoorn

Hercuton heeft opdracht gekregen het nieuwe onderkomen van De Eekhoorn Dutch Furniture te realiseren.


V.l.n.r.: Piet Lakeman (Bouw Contracters West), Jack van den Broek (Hercuton) en Sander Robbe (Hercuton), Gerard de Smit (Mede-eigenaar De Eekhoorn) en Ivo van der Mark (Hercuton)

Nieuwkuijk/Hoorn - Het pand met een hoogte van maar liefst 16,5 meter wordt op het nieuwe Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn gebouwd.

Sterke groei

De Eekhoorn Dutch Furniture produceert en levert stoere, eigentijdse en aantrekkelijke (bouwpakket)meubelen. Deze producten zijn voor 95% uit voorraad leverbaar en worden verkocht in 25 landen via meer dan 1.500 online en offline verkooppunten. Vanwege sterke groei heeft het familiebedrijf besloten de huidige gefragmenteerde bedrijfsvoering van kantoor, showroom en magazijn onder te brengen in één modern en groot gebouw. Hierbij is bewust gekozen voor een A-locatie op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

Drie bouwlagen

Het nieuwe distributiecentrum met Experience Center en kantoorfaciliteiten heeft een totaaloppervlakte van ca. 18.000 m2. Opvallend is de enorme hoogte van het gebouw. Verdeeld over 3 bouwlagen zijn in het pand respectievelijk opslag & expeditie, experience & productontwikkeling en kantoorruimtes voorzien. Het distributiecentrum bestaat uit 4 compartimenten welke elk 240 minuten brandwerend zijn.

Specialisme

Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Zij zijn al vanaf het voortraject nauw bij het project betrokken waarbij direct uitgebreid gekeken is naar de logistieke stromen en het aantal palletplaatsen. Het hybride pand is opgebouwd vanuit een deels betonnen en een deels stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een 5 meter hoge betonnen plint. Er zijn 9 docks voorzien.

Betrokken partijen

Het ontwerp is afkomstig van Breg Ontwerp en Advies uit Enkhuizen. Bouw Contracters West verzorgt de bouwbegeleiding. De keuze voor Bedrijventerrein Zevenhuis is mede gemaakt vanwege de goede bereikbaarheid via de vernieuwde N23 Westfrisiaweg met aansluiting op de A7.

De Planning

Hercuton start begin januari met de heiwerkzaamheden. De oplevering vindt rond de bouwvak 2019 plaats.

Vorig bericht Topkok Ron Blaauw nieuwe ambassadeur Swinckels’ Superior Pilsner
Volgend artikel Regiotaxi Noordoost-Brabant terug naar Munckhof

Nu op WijBrabant