koffie

Hier drink je de lekkerste koffie in Tilburg!

De koffiebars die je echt niet mag overslaan

koffiecentrale tilburg

Tilburg is een Brabantse stad die echt het bezoeken meer dan waard is. Tweemaal per jaar is Tilburg een heuse trekpleister voor vele Nederlanders die er van heinde en verre naar toe trekken. Tijdens carnaval wordt Tilburg omgedoopt tot Kruikenstad – en is het een echte magneet voor velen van boven de rivieren. Dat laatste is niet zo vreemd gezien de centrale ligging van Tilburg. De stad is gelegen in hartje Brabant, tussen Breda en Eindhoven in. Gemakkelijk vanuit alle hoeken van Nederland bereikbaar dus. Waarom zou je Tilburg nog meer bezoeken? Dat lees je hier!

Dagje uit in Tilburg

Van oudsher staat Tilburg bekend om het verwerken en produceren van textiel producten. En natuurlijk kennen we Tilburg van nog iets anders, namelijk de gigantisch grote kermis – waarvan de eerste maandag bekend staat als Roze Maandag. Dit spectaculaire event is er voor iedereen, maar vormt natuurlijk een grote trekpleister voor de LHBTIQ gemeenschap – waar de naam ‘Roze Maandag’ uit voort is gevloeid. Een event wat écht iedere Nederlander kent.

Oude centrum van Tilburg

Ben jij benieuwd geworden naar het gezellige stadscentrum van Tilburg? Doe eens gek en bezoek de Kruikenstad die je zal verrassen mede vanwege de geweldige winkelstraten en bijzondere gebouwen. Wist jij bijvoorbeeld dat Tilburg een oud, knus stadshart heeft en een oud plein rond de oude kerk? Hier kun je de leukste koffiebarretjes bezoeken bijvoorbeeld, waar meer dan excellente koffie wordt geschonken van bijvoorbeeld Koffiecentrale.nl. Baristas, zoals koffiespeciaalzaken genoemd worden, tref je uiteraard ook in het centrum van Tilburg. Welke koffiebars mag jij écht niet overslaan wanneer je Tilburg bezoekt?

Beste koffiebars van Tilburg

De meest populaire koffiebars van Tilburg tref in en rond het centrum. Stuk voor stuk hippe plekjes waar het ultra genieten is van een geweldige, zelfgebrande koffie.

  • Koffiebar Locals – deze koffiebar kent een geweldige reputatie en trekt zowel lokaal publiek als dagjesmensen. Ontdek op deze kekke plek de heerlijkste zelf gebrande koffie van zeer hoogwaardige kwaliteit.
  • Stoom 013 – een begrip in Tilburg aangezien deze koffiebar in een oude wagon is gevestigd (juist, vandaar de naam Stoom 013). Tilburg kent uiteraard een treinstation met een rijk verleden. Ontdek hier de sfeer van weleer onder het genot van zelfgebrande koffie!
  • Buutvrij – deze easy going koffiebar ligt in het district nabij het treinstation en is een aanwaai plek voor zowel studenten, zzp’ers die even buiten de deur willen werken (ruimschoots de ruimte voor), maar ook voor de toerist die de urban sfeer van Tilburg wil proeven. Ook weer een echte aanrader met geweldige koffie!

Tip

Bezoek Tilburg gewoon eens op een rustige doordeweekse dag, zo kun je de stad beter tot je laten opnemen. Kom met de trein als het even kan, de verbindingen naar alle windrichtingen zijn perfect; vanuit de randstad ben je voordat je het weet in Tilburg, maar ook vanuit het midden of zuiden van het land ben je snel in Tilburg met de trein.

Vorig bericht Zaterdag 10 en zondag 11 september Weekend van het Varken
Volgend artikel U-Boat Worx NEMO duikboot première op HISWA te Water

Nu op WijBrabant