Bouw

MEDITE SMARTPLY zorgt voor binding in Eindhoven

Duurzame fabrikant daagt makers uit om te werken met duurzaam plaatmateriaal

MEDITE SMARTPLY binding Eindhoven

Foto: MEDITE SMARTPLY

Eindhoven,
Studenten van vakschool SintLucas werkten de afgelopen maanden aan projecten voor meer binding in de nieuwe Eindhovense wijk Buurtschap te Veld. In opdracht van MEDITE SMARTPLY ontwierpen ze uiteenlopende concepten met duurzaam houtplaatmateriaal, ook wel MDF, van de fabrikant uit Ierland.

Nieuwe generatie creatievelingen

Negen studenten presenteerden hun eindprojecten. Hier zaten bijzondere creaties bij om het abstracte begrip ‘buurtbinding’ een tastbare vorm te geven. Een student ontwierp een wensboom, maar er zaten ook studenten bij die bijvoorbeeld een puzzel of spel creëerde voor de toekomstige bewoners. De studenten hebben gewerkt met verschillende types MDF-materiaal: MEDITE PREMIER, MEDITE CLEAR en MEDITE MR. De school en het bedrijf zijn momenteel in gesprek over een vervolg van het succesvolle project.

De samenwerking met SintLucas was onderdeel van ‘MEDITE Makes It Real’. Met deze campagne daagt de duurzame fabrikant makers uit om aan de slag te gaan met duurzaam plaatmateriaal MDF. Het bedrijf maakt zich niet alleen hard voor grenzeloze creativiteit, maar ook voor duurzaamheid. Daarom geeft het de nieuwe generatie creatievelingen de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen met duurzame materialen. Het Ierse bedrijf vond die creativiteit bij de Eindhovense studenten.

De volgende stappen

De samenwerking met SintLucas geeft uiting aan MEDITE SMARTPLY’s ambitie. Het hele creatieve proces en de eindresultaten zijn opgenomen en gedeeld via verschillende kanalen. Om zo andere makers te inspireren en uit te dagen. Zowel MEDITE SMARTPLY als de docent en studenten van SintLucas zijn blij met het uiteindelijke resultaat. Beide partijen sluiten een mogelijke opvolging van de samenwerking volgend jaar ook niet uit.

Henny Henderson, salesmanager bij MEDITE SMARTPLY, was aanwezig bij de eindpresentaties. “Ik ben onder de indruk van de manier waarop de studenten de opdracht hebben geïnterpreteerd en waarop ze de verschillende MEDITE MDF producten hebben bewerkt. Het materiaal gaf ze veel vrijheid en ik zie zeker potentie om een paar ideeën van de studenten verder uit te werken”.

Rene Siebum, docent bij SintLucas, blikt enthousiast terug op het project: “We zijn de samenwerking met MEDITE SMARTPLY gestart om te werken met een mooi materiaal, maar ook omdat we duurzaamheid binnen het SintLucas als Buurtschap te Veld erg belangrijk vinden. MEDITE SMARTPLY bleek hier een perfecte match vanwege hun duurzame productie. Het is voor ons een enorm rijke ervaring om die drie factoren samen te brengen in één project. Ik houd van dit soort praktijkopdrachten omdat studenten met alles rekening moeten houden. De opdracht, de eigenschappen van het materiaal en de bewerkingen die mogelijk zijn. Ze hebben in een korte tijd echt mooie resultaten neergezet.”

Lonneke, een van de SintLucas-studenten die aan het project werkte: “Ik wist vrijwel direct wat ik wilde maken om de bewoners van Buurtschap te Veld met elkaar te verbinden. Tijdens het proces leerde ik werken met het materiaal, waardoor ik tot een nog tien keer beter eindproduct ben gekomen dan dat ik oorspronkelijk voor ogen had.”

Vorig bericht Eerste editie van Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo geslaagd
Volgend artikel 'Harry Potter'-lichtsensor heeft magisch rendement

Nu op WijBrabant