Milieu

Minder CO2 uitstoot voor Indu-Tools klanten dankzij MOSA

Uitstoot van emissies daalt met 30 tot 80% ten opzichte van traditionele (bio)dieselaggregaten

Minder CO2 uitstoot voor Indu-Tools klanten dankzij MOSA

Oud Gastel,
Indu-Tools uit Rotterdam, dat materieel levert voor de (petro)chemie, infrastructuur, (hernieuwbare) energie, industriële- en maritieme sector. Minder CO2 uitstoot voor Indu-Tools klanten dankzij MOSA. Heeft als eerste het nieuwe hybride energie-opslagsysteem van MOSA Aggregaten BV in gebruik genomen. Het systeem, met een opslagcapaciteit van 80 kWh en 30 kVA output. Is ondergebracht in een standaard 10ft container, waarin ook een 60 kVA aggregaat is ondergebracht. Het systeem is bij Indu-Tools vanaf nu beschikbaar voor de verhuur.

Werking

Door het nieuwe Energy Storage System (ESS) daalt de uitstoot van emissies met 30 tot 80% ten opzichte van traditionele (bio)dieselaggregaten en wordt de CO2-voetafdruk ook bij mobiele energieopwekking sterk gereduceerd. Minder CO2 uitstoot voor Indu-Tools klanten dankzij MOSA. De werking van de machine op het accupakket is nagenoeg geruisloos. Dat zorgt voor minder geluidsoverlast op de inzetlocatie, zoals bijvoorbeeld in een woonwijk of wanneer er nachts wordt gewerkt. Het systeem is oplaadbaar en is daardoor duurzamer in te zetten. Het hybride aggregaat slaat immers de eventuele overtollige energie op en die is daarmee beschikbaar voor later gebruik.

“Een belangrijk voordeel voor onze klanten is dat ze geen omkijken hebben naar de energievoorziening,” legt Sander Matthijssen, CEO van Indu-Tools uit. “Het aggregaat in combinatie met het ESS regelt automatisch de stroomvoorziening. Wanneer er veel energie wordt gevraagd, schakelt eerst het aggregaat in. Zodra de energiebehoefte vermindert laadt het aggregaat eerst het ESS bij, waarna het ESS de stroom levert en het aggregaat uitschakelt. De laatste wordt zo optimaal belast, gaat langer mee, heeft minder slijtage en verbruikt minder brandstof per afgegeven kWh.”

Vorig bericht Jongeren ruiken aan een toekomst in de techniek
Volgend artikel Sivomatic bindt 250 ton CO2 op boerenland

Nu op WijBrabant