OPGELICHT

Nepagenten in Vlijmen aangehouden voor oplichting

Twee zogenaamde 'undercoveragenten' zijn door de mand gevallen, nadat ze eerder een boete van zeshonderd euro aan een automobilist in Vlijmen hadden uitgedeeld. Ze kregen het voor elkaar om een 29-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch op te lichten door hem rond op het Plein in Vlijmen direct te laten betalen voor meerdere verkeersovertredingen die hij zou hebben begaan. Het ging om een 'boetebedrag' van ruim 800 euro.

De verkeersovertredingen zou hij kort daarvoor gemaakt hebben op de A59 ter hoogte van Waalwijk. Daarnaast moest het slachtoffer zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een verkeerscursus opgelegd.

Omdat het slachtoffer niet zoveel geld bij zich had moest hij in de omgeving pinnen. De agenten reden met hun auto voor hem uit naar een pinautomaat in Vlijmen. Hier kreeg het slachtoffer van de nepagenten te verstaan dat ze in het kader van de feestdagen het boetebedrag gingen verlagen door een aantal verkeersboetes niet te rapporteren en mocht hij zijn rijbewijs behouden. Nadat het slachtoffer ruim 600 euro betaalde aan de nepagenten, reden zij met hun voertuig weg.

Twijfelen

Het slachtoffer begon echter te twijfelen aan de geloofwaardigheid van de nepagenten en meldde zich omstreeks 23.15 uur bij het politiebureau aan de Vogelstraat in ‘s-Hertogenbosch. Al gauw bleek dat hij was opgelicht. Gelukkig herinnerde hij zich het kenteken van het voertuig nog waarin de vermeende agenten reden. Daardoor konden ?chte agenten een van de nepagenten maandagnacht aanhouden. Later meldde de tweede verdachte zich op het politiebureau en werd meteen aangehouden.

Terecht

Inmiddels is het slachtoffer op de hoogte gesteld dat de politie twee verdachten heeft aangehouden en dat een deel van zijn geld terecht is. Onderzoek wijst uit dat de twee verdachten niets te maken hebben met soortgelijke incidenten elders in het land. Ze zijn wel in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vorig bericht Medewerker Politie Oost-Brabant buiten functie gesteld voor handel in illegaal vuurwerk
Volgend artikel Miljoenentegenvaller: gemeente Eindhoven raakt 68 huizen in nieuwbouwwijk Meerrijk aan straatstenen niet kwijt

Nu op WijBrabant