Nieuws

Opening nieuwe productielijn Essity Cuijk

Afgelopen dinsdagmiddag vond de feestelijke opening plaats van de nieuwste productielijn van Essity Cuijk.


Cuijk
De lijn, die werd geopend door burgemeester Wim Hillenaar en Marius Beelen (mechanic bij Essity), produceert met de modernste technieken een nieuw type servet van het merk Tork. Wereldwijd is Cuijk één van de drie locaties waar in een dergelijke machine is geïnvesteerd. De nieuwe machine maakt deel uit van een reeks flinke investeringen in de fabriek in uitbreiding van de productiecapaciteit en in duurzaamheid.

Kroon op het werk

De opstart van de nieuwste productielijn is een belangrijke mijlpaal voor Ronald Knol, fabrieksdirecteur Essity Cuijk: “Essity kent wereldwijd vele productielocaties. Wij zijn enorm trots dat ervoor gekozen is om bij ons in Cuijk deze nieuwe machine te installeren en zien dit als een beloning voor de kwaliteit en efficiëntie van ons werk. Bovendien is hiermee de continuïteit en de werkgelegenheid van de fabriek gewaarborgd.†Ook komt er in de zomer van 2020 nog een nieuwe machine voor deze categorie producten.

Duurzaamheid en efficiëntie

Essity Cuijk investeerde fors in capaciteitsuitbreiding van de fabriek. Eerder zijn er nieuwe machines geïnstalleerd en werden bestaande productielijnen geoptimaliseerd met de modernste technieken om zo kostenefficiënter en sneller te kunnen produceren. Daarnaast zijn de diverse recyclingprocessen onder de loep genomen met als doel de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken en daarmee de duurzaamheid van de fabriek te vergroten. Essity Cuijk is sinds april 2019 ook eigenaar van IDC Maashaven wat voor een flinke vergroting van de opslagcapaciteit heeft gezorgd. Tijdens de opening afgelopen dinsdag werden ook deze successen gevierd. Na het openingsritueel kregen de gasten en medewerkers een rondleiding door de fabriek.

Bij de fabriek in Cuijk van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity werken momenteel 280 mensen. In de fabriek wordt papier geproduceerd en verwerkt tot tissue-producten als toiletpapier, keukenpapier en servetten. De producten worden vervolgens gedistribueerd naar groothandels en distributeurs in hygiëneproducten, de industrie, ziekenhuizen en zorginstellingen in de Benelux en Centraal Europa.

Vorig bericht Leonne van der Sar kondigt vertrek aan bij Van Lanschot Kempen
Volgend artikel Maakindustrie aan de slag met digitalisering

Nu op WijBrabant