Retail

Pets Place Hoogerheide volledig vernieuwd

Toename Nederlandse en Vlaamse baasjes maakt groei mogelijk

Pets Place Hoogerheide vernieuwd

Hoogerheide,
Na een intensieve verbouwing heeft dierenspeciaalzaak Pets Place Hoogerheide weer de deuren van zijn winkel geopend. De vernieuwde dierenwinkel heeft een ruimer assortiment om het winkelplezier te verbeteren voor een groeiend aantal dierenbezitters uit Vlaanderen en de omgeving van Woensdrecht. De heropening wordt op zaterdag 19 maart uitgebreid gevierd. 

De vestiging aan de Antwerpsestraatweg heeft de afgelopen maand een flinke opfrisbeurt gekregen. Zo verdween het systeemplafond en is de winkel opnieuw ingedeeld waardoor er zo’n 200 vierkante meter aan extra ruimte beschikbaar is voor onder meer dierenvoer, krabpalen en potgrond. Operationeel manager Yvo Stoop zag de vestiging in Hoogerheide behoorlijk veranderen. “Ten goede”, vindt hij. “De winkel ziet er nu stijlvol en industrieel uit, met veel meer ruimte.”

Hondenballenbak

Om baasjes in de omgeving welkom te heten, organiseert de dierenspeciaalzaak een feestelijk openingsweekend. De bedrijfsleider van de West-Brabantse winkel kijkt erg uit naar het feestelijke programma van zaterdag. Op die dag staat er een ballenbak voor de deur waar honden lekker in kunnen spelen. Daarnaast is er ook een dierenvoedingsproeverij en krijgen klanten, naast korting, een plantje mee naar huis. Helemaal bijzonder volgens de bedrijfsleider is dierenfotograaf Sandra Groenescheij uit Klundert, die dan huisdierportretten komt maken.

Ook kunnen baasjes zaterdag kennismaken met Eveline Huis, oprichter van huisdier-hulpverlener Animal Inn, uit het nabijgelegen Ossendrecht. Deze organisatie zet zich onder meer in voor baasjes die niet in staat zijn om hun huisdier zelf naar de dierenarts te brengen, bijvoorbeeld omdat ze geen vervoer hebben of slecht ter been zijn.

Aanbod verdubbeld

De metamorfose van de winkel is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place, wat inhoudt dat de bestaande winkels worden vergroot en dat er naast dierenbenodigdheden ook aanvullende diensten worden aangeboden. Volgens Stoop is de vernieuwde winkel beter in staat om het groeiende aandeel buitenlandse klanten te helpen: ”Ik schat dat ongeveer een derde van de klanten van deze vestiging van over de Nederlands-Belgische grens komt. Vermoedelijk vanwege ons ruime assortiment en klantvriendelijkheid. Met ruime parkeergelegenheid, 1100 vierkante meter aan winkelruimte, nagelknipservice voor knaagdieren en uitgebreid advies van onze deskundigen, mogen we echt trots zijn op wat we hier te bieden hebben.”

De producten in de vernieuwde winkel zijn door de nieuwe indeling ook beter vindbaar door de verschillende ‘werelden’ hond, paard, knaagdier, vogel, kat en tuin. Het tuinassortiment hoort bij het assortiment van tuinwinkel Boerenbond, dat samen met Pets Place onder een dak zit. Het aanbod dierenvoeding is bovendien bijna verdubbeld. Zo heeft de vestiging in Hoogerheide naast een groter aanbod van vers ingevroren honden- en kattenvoeding ook diepvries visvoer in het assortiment opgenomen. “In plaats van één vriesmeubel heeft deze vestiging nu zes meter meer vriesruimte”, ligt Stoop toe. “Verse voeding is momenteel erg populair. We merken dat mensen steeds kritischer worden op het voer voor hun beestje.”

Vorig bericht Afgelopen 7 dagen slechts 2 bedrijven failliet in Noord-Brabant
Volgend artikel Noord-Brabant: krapte op de arbeidsmarkt blijft zich manifesteren

Nu op WijBrabant