Milieu

Emissiereductiedoelstelling Stahl beloond met EcoVadis Platinum-beoordeling

De prijs onderstreept Stahls toewijding om samen te werken met zijn partners om de impact op het milieu te verminderen

Stahl toeleveringsketen met EcoVadis Platinum-beoordeling

Waalwijk,
Stahl, een actief voorstander van verantwoorde chemie, heeft de hoogste EcoVadis Platinum-classificatie gekregen. Waarmee het in de top 1% van door EcoVadis beoordeelde bedrijven valt. De prijs onderstreept Stahls toewijding om samen te werken met zijn partners om de impact op het milieu te verminderen. En een meer verantwoorde en transparante toeleveringsketen op te bouwen.

Wereldwijd erkend

EcoVadis is een wereldwijd erkend, op bewijs gebaseerd beoordelingsplatform dat de prestaties van meer dan 90.000 organisaties beoordeelt op basis van belangrijke duurzaamheidscriteria. Deze omvatten milieu-impact, arbeids- en mensenrechtennormen, ethiek en duurzame inkooppraktijken. Het laatste rapport van EcoVadis benadrukt Stahl’s positieve vooruitgang op al deze gebieden en bouwt voort op de Gold-rating die het bedrijf in 2021 behaalde. Stahl’s doelstelling voor 2030 is om de EcoVadis Platinum-classificatie te behouden door nauw samen te werken met zijn waardeketenpartners om hen te helpen hun impact op het milieu, onder meer door hun overgang naar hernieuwbare grondstoffen te ondersteunen. In 2021 werd 80% van Stahls totale uitgaven aan grondstoffen geleverd door leveranciers met een EcoVadis-rating.

Stappen

De nieuwe EcoVadis-classificatie komt op het moment dat Stahl zijn inspanningen versnelt. Om te zorgen voor een meer verantwoorde en transparante toeleveringsketen. Recente stappen in de richting van dit doel waren onder meer de oprichting van een speciale afdeling Supply Chain Transparency binnen de afdeling Milieu, sociaal en bestuur (ESG) van het bedrijf. De divisie zal worden belast met het coördineren van een nieuw productontwikkelingskader. Dat prioriteit geeft aan het verantwoord inkopen van grondstoffen. Bovendien heeft Stahl in juli 2022 een nieuwe emissiereductiedoelstelling voor broeikasgassen (BKG) ingediend. Inclusief met een specifieke toezegging met betrekking tot de Scope 3 upstream-emissies van het bedrijf. Stahl streeft ernaar deze de komende 10 jaar met minimaal 25% te verminderen ten opzichte van het basisjaar (2021). Stahl verwacht deze reductie voornamelijk te bereiken door samen te werken met zijn leveranciers om fossiele grondstoffen te vervangen door koolstofarmere alternatieven.

Ingrid Weijer, ESG Performance Manager

“Het behalen van een EcoVadis Platinum-classificatie is een verder bewijs van Stahl’s versterkte ESG-focus. En onze toewijding om samen te werken met onze leveranciers. Ook andere industriële partners om onze impact op het milieu te verminderen. En een meer verantwoorde waardeketen op te bouwen. Door zij aan zij te werken kant, kunnen we onze gemeenschappelijke doelstelling bereiken om de wereldwijde temperatuurstijging tegen 2050 te helpen beperken tot 1,5 °C boven het pre-industriële niveau. Zoals overeengekomen in de klimaatakkoorden van Parijs van 2015.”

Vorig bericht Vrolijk breidt uit om nog slimmer te kunnen bouwen
Volgend artikel Halfjaarcijfers 2022 Alumexx: sterke toename online sales

Nu op WijBrabant