Bouw

Uitkering Flexpoolregeling woningbouw Sint-Michielsgestel

Gemeente Sint Michielsgestel ontvangt €29.000 uit Flexpoolregeling Noord-Brabant

Uitkering Flexpoolregeling woningbouw Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel,
De gemeente Sint Michielsgestel krijgt een kleine €29.000 uit de Flexpoolregeling van de provincie Noord-Brabant. Het geld wordt ingezet voor woningbouwproject De Huif. De ontwikkeling van het terrein van het voormalige gemeenschapshuis is in 2019 opgestart. De Flexpoolregeling, met geld van Rijk en provincie, zorgt voor extra capaciteit en kennis bij de overheid om woningbouwplannen sneller te verwerken.

Wethouder Lianne van der Aa (ruimtelijke ordening) van Sint-Michielsgestel: “Met de middelen van de provincie hebben we extra ambtelijke uren ingehuurd om het bestemmingsplan en straks ook de aanbesteding te begeleiden. Zodat we dit jaar nog grote stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van deze locatie.”

Om het tekort aan woningen weg te werken en aan de nieuwe behoefte aan woningen te voldoen wil de provincie Noord-Brabant bouwprojecten versnellen. Gedeputeerde Erik Ronnes van Wonen en Ruimte is dan ook verheugd: “Dit mooie nieuwe instrument bewijst dus haar waarde. De gemeente heeft bij de aanvraag voldaan aan de voorwaarden waarbij het duidelijk gaat om aanpakken van plannen die er al liggen maar op uitvoering wachten. In 2021 zijn er in Brabant 13.000 nieuwe woningen bij gekomen maar de zorgen om het bouwtempo blijft. Door rente- en prijsstijgingen zien we dat de woningbouw onder druk komt. Maar onze inzet blijft, mede met inzet van de flexpoolregeling, om eenzelfde prognose voor 2022 te halen. Het is goed om te zien dat de provincie ook in Sint-Michielsgestel een bijdrage daaraan kan leveren.“

Woningen voor starters en senioren

Op de locatie aan de Hortensiastraat is ruimte voor 36 woningen en appartementen voor starters en senioren. Daarnaast is ook een particulier initiatief meegenomen in het plan. “Dit bouwplan is een onderdeel van de Visie Theereheide. Wijkbewoners hebben meegedacht over de invulling van de verschillende projecten binnen de visie. We denken dan ook een goed en gedragen plan te hebben voor de ontwikkeling van locatie De Huif,” aldus wethouder Van der Aa. Het bestemmingsplan komt binnenkort ter inzage. Na de zomer start de aanbestedingsprocedure voor de ontwikkeling van de locatie.

Flexpool-regeling provincie versnelt bouwen

De Flexpoolregeling zorgt voor extra capaciteit en kennis bij de overheid om woningbouwplannen sneller te verwerken. Via deze regeling is ruim € 5,6 miljoen beschikbaar. Dit bestaat uit €3,8 miljoen rijksgeld en €1,9 miljoen cofinanciering door de provincie. Het geld is grotendeels voor gemeenten om meer werk te kunnen verzetten om woningbouw mogelijk te maken, de procedures sneller af te werken. Gemeenten kunnen met het geld bestaande krachten meer uren laten werken of nieuwe mensen tijdelijk inhuren. Het gaat daarbij uitdrukkelijk niet om nieuwe projecten, maar om bestaande geplande bouwplannen die nu dus versneld uitgevoerd kunnen worden. De provincie keerde vanuit deze regeling al geld uit aan Deurne, Halderberge, Bergen op Zoom en 9 gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven.

Vorig bericht Actief Holding officieel bestuurder van Arons Thuiszorg
Volgend artikel Elektrische asfaltspreidmachine in gebruik op N395

Nu op WijBrabant