Nieuws

UPS opent hightech superhub in Eindhoven

De nieuwe superhub in Eindhoven is onderdeel van een groter Europees investeringsprogramma van $2 miljard dat een nieuwe impuls geeft aan grensoverschrijdende Europese connectiviteit en efficiëntie.


Eindhoven
De nieuwe vestiging bevordert internationale handel en verbetert de pakketbezorging voor kleine en grote bedrijven. De superhub beslaat 27.000 vierkante meter – ongeveer vijf voetbalvelden – en is uitgerust met geavanceerde technologie die tot 29.000 pakketten per uur kan sorteren, met een mogelijkheid om op te schalen naar 40.000 per uur. De opening stond ook in het teken van het Women Exporters Program van UPS, dat onderdeel is van een groter project om de wereldwijde economie uit te breiden met 3 miljoen vrouwelijke exporteurs.

Nando Cesarone, directeur van UPS International:
”Superhubs zoals deze zijn game changers en zijn een stimulans voor onze Europese grensoverschrijdende connectiviteit, met name in de hightech regio waar Eindhoven zich bevindt. Dit is het snelst groeiende deel van het land waar alles draait om snelheid en betrouwbaarheid.”

Eindhoven bevindt zich op een strategische locatie in een regio waar hightech en gezondheidszorg de belangrijkste sectoren zijn. De vestiging is een transithub voor goederen die in de regio worden getransporteerd en zorgt voor een snelle en betrouwbare goederenstroom tussen België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het VK.

Stijn Steenbakkers, Wethouder van economie, Brainport en innovatie van Eindhoven:
”Er is een groeiend aantal ondernemers in dit deel van Nederland dat over de grens actief is. Geautomatiseerde superhubs, zoals hier in Eindhoven, geven de snelle toegang tot Europa – en de wereld – die zij nodig hebben. Nederlandse bedrijven, met name de hightechproductiebedrijven in Brainport Eindhoven, groeien sneller dan het Europees gemiddelde, omdat ze goed zijn in het vinden van markten voor hun producten. En natuurlijk moeten zij hun producten op de best mogelijke manier bij hun klanten krijgen. We zijn er trots op dat Brainport Eindhoven duidelijk naar voren komt als groeiregio voor Nederland en strategische locatie voor wereldwijde handel. De slimme logistieke verbindingen in dit deel van Europa zijn aantrekkelijk voor bedrijven die op zoek zijn naar kansen die een wereldwijd netwerk zoals UPS biedt.”

UPS helpt ook bedrijven van alle formaten met het opzetten en onderhouden van toeleveringsketens van wereldformaat met naadloze internationale verbindingen. De nieuwe vestiging in Eindhoven heeft kilometers aan transportbanden en is uitgerust met de geautomatiseerde pakketsorteertechnologie van UPS voor een snellere pakkettenstroom in de vestiging.

De nieuwe vestiging ter waarde van €130 miljoen is onderdeel van het meerjarige Europese investeringsplan van $2 miljard van het bedrijf. Dit plan is gericht op het moderniseren en uitbreiden van het netwerk van UPS in heel Europa. In de afgelopen vier jaar is de benodigde tijd voor transport van Nederland naar 25 Europese landen met wel een dag afgenomen en dit heeft ook bijgedragen aan de steeds grotere grensoverschrijdende Europese connectiviteit van UPS.

Vorig bericht Indiaas L&T Technology Services opent vestiging op High Tech Campus in Eindhoven
Volgend artikel Aartsen betrekt vernieuwd hoofdkantoor in Breda

Nu op WijBrabant