Jubileum

Verhuisbedrijf De Bresser viert 100-jarig jubileum

De Bresser viert 100-jarig bestaan met slogan: 'De Bresser maakt het mogelijk, al 100 jaar!

Verhuisbedrijf De Bresser viert 100-jarig jubileum

Foto: De Bresser

Wat in 1923 begon als Oisterwijks vervoersbedrijf met paard en wagen, is anno 2023 uitgegroeid tot een full-service organisatie die opereert op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Een eeuw waarin De Bresser zichzelf letterlijk op de kaart heeft gezet. En dat wordt dit najaar gevierd met de slogan: ‘De Bresser maakt het mogelijk, al 100 jaar!’.

De verhuisbranche heeft wat crises te verduren gehad de afgelopen decennia. “Inspelen op digitale ontwikkelingen en uitbreiding van het dienstenpakket speelden een cruciale rol bij de instandhouding van een gezond bedrijf,” vertelt eigenaar en algemeen directeur Tomas Brands. In 2011 nam hij het stokje over van de toenmalig derde en laatste generatie van familie De Bresser.

Van lokaal vervoersbedrijf naar internationale toonzetter

“Inboedels van A naar B vervoeren is met jaarlijks ruim drieduizend verhuizingen in binnen- en buitenland aan de orde van de dag, maar uitbreiding naar services voor opslag, logistiek en montage maken het aanbod completer dan ooit,” zegt Brands.

De belangrijkste ontwikkelingen? Twee nieuwe vestigingen in Tilburg en Breda, opening van een wasserij voor medische hulpmiddelen in Oisterwijk en drie ‘hubs’ voor de logistieke tak van het bedrijf in Zwolle, Alphen aan de Rijn en Brussel. Tel daar een groei naar 75 medewerkers, aansluiting bij brancheorganisatie Erkende Verhuizers en landelijk samenwerkingsverband Top Movers bij op en de zakelijke groeicurve tussen 1995 en nu is rond.

‘One-stop-shop’ voor verhuizen, opslag, logistiek en montage

In de gevestigde regio’s Oisterwijk, Tilburg en Breda staat De Bresser vooral bekend als een verhuisbedrijf. Brands’ ambitie is echter dat het bedrijf een ‘one-stop-shop’ wordt voor zowel de particuliere als zakelijke markt in binnen- en buitenland.

Klantgerichtheid staat hierin vanuit het hart van de zaak voorop, zoals het continu afvragen waarin het klanten optimaal kan ontzorgen. Naast verhuizen, neemt het bedrijf namelijk ook 24/7 de bezorging van ziekenhuisbedden op zich, verzorgt het schilderwerk bij zakelijke opdrachtgevers en kan het op spoedbestelling een restaurant in Zuid-Europa inrichten.

“Het is belangrijk om ook in onze branche – met een ietwat stoffig imago – voortdurend te zoeken naar nieuwe manieren waarop iemand beter geholpen is.

Vorig bericht Brabantse Stichting Ik wil winnaar Appeltje van Oranje 2023
Volgend artikel Mymesh: duurzaam en veilig licht in nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant