Vakbeurs

Verpakkend Nederland loopt warm voor grootste verpakkingsevent

Easyfairs organiseert dit jaar twee verpakkingsbeurzen in één

Verpakkend Nederland loopt warm voor grootste verpakkingsevent

Foto: Empack

‘s-Hertogenbosch,
Op 5 & 6 april 2023 wordt in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch het verpakkingsfeest van het jaar georganiseerd waarbij de gehele verpakkingscommunity onder één dak terug te vinden is. Waar Packaging Innovations zich richt op de expertise op het gebied van merkidentiteit, verpakkingsdesign en reductie/vervanging van en in plastics, richt Empack zich op het brede scala dat verpakkingen te bieden heeft. Belangrijke elementen als verpakkingsmaterialen, -technologieën, -machines, -software en -services worden op de beursvloer in de spotlights gezet.

Packaging Innovations als nieuw op Empack

Innoveren, het zit in de naam. Hiermee wordt niet alleen gedoeld op het aanbod op de beurs, maar ook de vorm waarin de beurs plaatsvindt, heeft verandering nodig. Door de enorm snelle veranderingen in de verpakkingsindustrie organiseert Easyfairs de twee verpakkingsbeurzen dit jaar niet afzijdig van elkaar, maar tezamen. Daarmee vormt Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch het decor voor het grootste en meest complete verpakkingsevent van de Benelux.

Thematieken op Empack

Een verpakking naar een hoger niveau tillen, wie wil deze optimalisatie niet doorzetten? Het inpakproces en de verpakkingen zelf spelen hierbij een grote rol, en hedendaags hebben deze optimalisaties ook direct invloed op de circulariteit. Op Empack brengen experts bezoekers op de hoogte van deze ontwikkelingen en de nieuwe regels rondom gerecycleerde kunststoffen in voedselcontactmaterialen. Tevens wordt er gekeken naar de invloed van bepaalde verpakkingsprocessen, waaronder sealen, op het duurzaamheidsvraagstuk.

Duurzaamheid rode draad tijdens Packaging Innovations

De ontwikkelingen in de wetgeving omtrent het terugdringen van wegwerpplastics en -verpakkingen volgen zich in rap tempo op. Hoe kan een onderneming zich het beste voorbereiden op de recente update omtrent de Packaging Waste Regulation? Hoe kunnen organisaties inspelen op de transitie van wegwerp naar herbruikbaar? En welke verpakkingstrends zijn er in de afgelopen periode ontstaan? Op Packaging Innovations staan (verpakkings)experts die inspelen op deze ontwikkelingen op het podium. Maar dit is niet alles. In samenwerking met Planet Reuse wordt het Reuse & Refill Paviljoen gelanceerd, waar diverse startups bezoekers inspiratie meegeven om verpakkingen te ontwikkelen die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden.

Voorsprong op concurrentie

Een bezoek aan de Brabanthallen op 5 en 6 april 2023 biedt de bezoeker de kans om direct in contact te komen met verpakkingsleveranciers, experts, partners en andere belangrijke beslissers in de verpakkingsindustrie. Maar bovenal biedt het bezoekers de kans om in te spelen op:

  • Milieu: Verbeteren van de duurzaamheid van verpakkingsmaterialen kan helpen bij het verminderen van het afval en de milieubelasting.
  • Vraag naar nieuwe verpakkingsoplossingen: De consumentenbehoeften veranderen snel en de verpakkingsindustrie moet daarop inspelen door nieuwe, innovatieve verpakkingsoplossingen te ontwikkelen.
  • Concurrentie: Innovatie is een belangrijke manier om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden in een steeds meer concurrerende markt.
  • Verbetering van de productkwaliteit: Nieuwe verpakkingsoplossingen kunnen helpen bij het beschermen en verbeteren van de kwaliteit van producten tijdens transport en opslag.

Empack en Packaging Innovations zijn op 5 en 6 april 2023 te bezoeken in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen zich gratis registreren via www.empack.nl.

Vorig bericht Samenwerking regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Brabant
Volgend artikel Nieuwe Managing Director bij Alfa Laval Benelux

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant