Son
Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Dat meldt het FD.
Verhey werd in 1895 opgericht. Het bedrijf verwerkt runderen afkomstig uit de melkveehouderij. De gebroeders Max en Bart Verhey, de vierde generatie, voert de dagelijkse directie over het bedrijf. Bedrijfsopvolging binnen de familie ontbreekt; daarom is ervoor gekozen om het bedrijf te verkopen aan de Brabantse branchegenoot uit Son.
Hightech
Van Loon wil zijn rundvleesactiviteiten na de overname van Verhey in Nuth concentreren. De hightech productielocatie van Verhey biedt namelijk de mogelijkheid rundvlees efficiënter te verwerken. Verhey (inkopen, uitbenen, verpakken, verkopen en distribueren) heeft een verwerkingscapaciteit van 4.000 runderen per week.
Van Loon Group
Van Loon behoort met ruim 2.000 medewerkers en een omzet van ongeveer 236 miljoen euro (2018) tot de grotere vleesverwerkers in Nederland. Ook Brandenburg, Sleegers en Meat Friends maken deel uit van het bedrijf. Van Loon produceert onder meer worstjes, spareribs, hamburgers en vleesvervangers. Van Loon nam eind vorig jaar ook al Van de Raa Meat & More in Almere over en begin dit jaar de vleesactiviteiten van Enkco Foodgroup uit Holten. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt moet de overname van Verhey Vlees nog goedkeuren.