Horeca

Warmtecoaches voor horeca binnenstad Eindhoven

Duurzamere verwarmde kussens als alternatief voor terrasverwarming

Warmtecoaches voor horeca binnenstad Eindhoven

Eindhoven,
Terrassen zorgen voor levendigheid in de stad én geven horecaondernemers meer ruimte om gasten te ontvangen. Om ook in de koudere maanden te zorgen dat het voor bezoekers aangenaam is op het terras, gebruiken veel ondernemers terrasverwarmers. Deze gebruiken veel energie en zorgen voor een flinke kostenpost, zeker met de huidige energieprijzen. Deze terrasverwarming moet duurzamer en goedkoper. Horecaondernemers in de binnenstad van Eindhoven kunnen hierover op 9, 14 en 15 december in gesprek met Warmtecoaches. 

Energiebesparende warmtekussens

Energiebesparing en verduurzaming staan centraal in de gesprekken van de Warmtecoaches van Sit & Heat. Ze berekenen het verbruik van de huidige heaters, gas of elektrisch, en kijken naar het duurzamere alternatief van verwarmde kussens. De energiebesparing kan oplopen tot ongeveer 95%. De kussens gaan bovendien alleen aan wanneer er gasten op plaatsnemen.

‘Extra sfeer’

Wethouder Monique Esselbrugge (Binnenstad): “We vinden het heel fijn als onze binnenstad drukbezocht is. De terrassen zorgen daarbij voor extra sfeer. Om in de wintermaanden mensen gastvrij te kunnen ontvangen, is verwarming vaak wel nodig. Maar dit moet echt op een meer duurzame manier gebeuren. De energiebesparing is goed voor het milieu, maar ook voor de ondernemer.”

Initiatief van Onze Stad Onderneemt

De adviesgesprekken met de Warmtecoaches zijn een initiatief van Onze Stad Onderneemt, een samenwerkingsverband tussen gemeente Eindhoven, kennisinstellingen en het lokale bedrijfsleven.

Vorig bericht Gemeente Eindhoven koopt grond nabij landgoed De Wielewaal
Volgend artikel Lightyear verwelkomt Dr. Bernd Martens als Chief Operating Officer in managementteam

Nu op WijBrabant