Rebranding

Zandbeek verzorgt rebranding voor multinational Vebego

Vebego transformeert van 130+ bedrijven naar 1 merk

Zandbeek verzorgt rebranding voor multinational Vebego

Eindhoven,
Vebego zet een volgende stap in het realiseren van haar strategische ambitie. In samenwerking met Zandbeek lanceert het familiebedrijf met bijna 40.000 medewerkers een vernieuwde identiteit, met één logo dat binnen drie jaar door alle Vebego-bedrijven gebruikt gaat worden. De nieuwe stijl en merkarchitectuur zijn onderdeel van de ambitie om gezamenlijk herkend te worden als één merk. Door klanten en medewerkers en zo meer maatschappelijke impact te realiseren.

Onderdeel van 1 en dezelfde familie

Daarmee startte in 2021 de grootste merkoperatie uit de geschiedenis van Vebego. De eerste horde was de herstructurering volgens een nieuwe merkarchitectuur: een single brand strategy. Onder de noemer ‘One Vebego’ transformeert het bedrijf nu van 130+ naar 11 bedrijven en 1 merk. Fleur van Zandbeek, CEO: “Ons doel is om ervoor zorgen dat deze bedrijven voelen als 1 hechte Vebego-familie zonder verlies van autonomie en eigenheid. Hiervoor ontwikkelden we een inclusieve visuele identiteit, waarbij verbinding en draagvlak vooropstaan.”

Logische vervolgstap

De keuze om één merk te hanteren is een logisch gevolg van Vebego’s strategische ambitie. Het logo en de vernieuwde huisstijl stralen toegankelijkheid en menselijkheid uit, wat naadloos aansluit bij het Vebego van vandaag. In 2024 bestaat de organisatie uit 11 grote bedrijven met 1 merknaam in België, Duitsland, Zwitserland en Nederland, die met tienduizenden medewerkers toonaangevend zijn in schoonmaak, zorg, facilitair management en groenvoorziening. VIM Group ondersteunt Vebego bij de implementatie van de internationale rebranding.

Ton Goedmakers, CEO Vebego:

“We zijn erg trots op de nieuwe identiteit en stijl van Vebego. Die is eenvoudig, toegankelijk, menselijk en warm. Daarnaast versterkt de stap om naar 1 overkoepelend merk te gaan onze strategische keuze om te groeien en nog meer impact te maken. Het helpt ons bij het realiseren van een krachtige positionering richting de maatschappij, de arbeidsmarkt en opdrachtgevers.”

De samenwerking tussen Zandbeek en Vebego dateert al vanaf 1995: familiebedrijf Vebego is de founding client van het Eindhovense bureau, dat ook een familiebedrijf is.

Vorig bericht Ennatuurlijk investeert in aardwarmte door overname ECW Geoholding B.V.
Volgend artikel VDL Groep lanceert nieuwe generatie elektrische stadsbus

Nu op WijBrabant