Horeca

Alle gebouwen nieuw hotel Beekse Bergen in aanbouw

Alle gebouwen van nieuwe hotel op Beekse Bergen Safari Resort in aanbouw

 

Alle gebouwen nieuw hotel Beekse Bergen in aanbouwHilvarenbeek,
Met het storten van de fundering van het nieuwe centrumgebouw zijn sinds deze week alle gebouwen van het nieuwe hotel op Beekse Bergen Safari Resort in aanbouw. Van de 112 Savanne Rooms & Suites zijn van een aantal de buitenmuren al te zien, net als van de nieuwe stal en de dierenschuilhutten op de savanne.  

De bouwstijl van het hotel is geïnspireerd op de Dogon. Deze bevolkingsgroep uit Mali woont in heel kenmerkende huizen, opgetrokken uit gele stenen en leem en voorzien van ronde, rieten daken, aan de voet van een steile rotswand langs de 150 kilometer lange Klif van Bandiagara.

Ook in het centrumgebouw, waarin een aantal multifunctionele (vergader)ruimtes, een a la carte restaurant en een ontbijt- en buffetrestaurant komen, zal dit terugkomen. Zo is het interieur van de restaurants geïnspireerd op verhalen en figuren uit de cultuur van de Dogon. Ook de naamgeving zal gebaseerd zijn op deze bevolkingsgroep.

Uitzicht

De bouw ligt op schema: de opening staat gepland voor voorjaar 2023. De Savanne Rooms & Suites, die allemaal komen met hotelservice, zijn sinds deze week te boeken. Alle kamers zijn voorzien van een terras of balkon met uitzicht op de savanne. Hier zullen onder andere giraffen, zebra’s, struisvogels, antilopen en witte neushoorns te zien zijn. Deze dieren komen uit het Safaripark of andere dierentuinen in Europa.

Het hotel is een uitbreiding van het Safari Resort, dat in 2018 werd geopend. Hier zijn al 225 accommodaties, twee savannes, twee leeuwenvlaktes en een grote waterplas met zeehonden te vinden.

Service

Met deze nieuwe fase wil het park gasten nog meer mogelijkheden bieden. Stephanie Struis, general manager van het Safari Resort: “Uit onderzoek is gebleken dat gasten graag de mogelijkheid willen hebben om een kortere periode, bijvoorbeeld één of twee nachten, bij ons te verblijven.” Daarnaast is er volgens Struis een grote vraag naar ontzorging. “We bieden ze hier daarom een luxe hotelkamer, voorzien van alle gemakken en waar gasten kunnen aanschuiven voor het ontbijt en diner.”

De ruime kamers hebben allemaal een tweepersoonsbed en zitje, een extra slaapkamer, badkamer met bad én groot raam dat uitkijkt over de savanne. In de suites zijn drie slaapkamers te vinden, naast een ruime zithoek en eetkamer, badkamer én sauna. Ook worden er nog een aantal rolstoelvriendelijke kamers gecreëerd.

Vorig bericht Provincie, gemeente en eigenaren pakken winkelcentrum Arendshof 1 aan
Volgend artikel Bedrijven en instellingen gaan verspilling van brood voorkomen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant