Businesscoach

Businesscoach krijgt geaccrediteerde status

Eerste post-hbo opleiding tot register businesscoach scheidt het kaf van het koren

Bart van de Belt

Trainingsorganisatie Businesscoach Nederland heeft dit jaar een post-hbo accreditatie gekregen voor de opleiding tot gecertificeerd businesscoach.  Hiermee is zij de eerste speler die een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk in de onoverzichtelijke markt van bedrijfsadviseurs zet.  De  opleiding is begin dit jaar van start gegaan en eind deze maand krijgen de eerste register businesscoaches hun diploma en titel. 
 
Businesscoach Nederland bestaat sinds 2020 en richt zich onder andere op het opleiden van bedrijfsadviseurs voor het MKB op basis van het MKB Canvas. Dit canvas is een praktische groeimethodiek die mkb-ondernemers helpt om van hun bedrijf een zelfstandig groeiend en winstgevend systeem te maken. Momenteel zijn ruim vijftien bedrijfsadviseurs aangesloten actief die werken met dit MKB Canvas.

Kaf van het koren

Oprichter van Businesscoach Nederland, Bart van de Belt, geeft al zo’n 10 jaar leiderschapstrainingen en schreef 6 managementboeken gericht op het mkb “De laatste jaren zien we een wildgroei aan zelfbenoemde coaches die de mooiste beloftes doen aan ondernemers om ze te helpen met hun bedrijf. Door businesscoaches een geaccrediteerde opleiding en status te geven is er eindelijk een kwaliteitslabel dat het kaf van het koren scheidt,” aldus Bart.

Register businesscoach

De post-hbo opleiding is begin 2023 door CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland) geaccrediteerd. Dat betekent dat de aankomende afstuderende bedrijfscoaches zich als eersten in Nederland register businesscoach mogen noemen. De kwaliteit van de gecertificeerde businesscoaches wordt geborgd door permanente educatie. De gediplomeerden zijn daardoor verplicht om te blijven investeren in kennis en vaardigheden door middel van o.a. intervisie en verdiepende opleidingen.

Vorig bericht Noord-Brabant heeft er een restaurant bij
Volgend artikel GXO benoemt Willem Veekens als nieuwe Managing Director

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant