Nieuws

Feestelijke ceremonie voor Delta Electronics op de Automotive Campus in Helmond

Helmond wordt de basis voor Delta’s industriële automatiseringsactiviteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA)


Delta Electronics

Delta Electronics, een wereldleider in oplossingen voor energie- en thermomanagement, heeft een feestelijke ceremonie gehouden voor de start van de bouw van een nieuw kantoor op de Automotive Campus in Helmond.

Het nieuwe gebouw zal voldoen aan strenge milieu-ontwerpeisen en, gezien zijn groene referenties, zal Delta een Leadership in Energy and Environment Design (LEED) Gold-certificering aanvragen. Tot 150 werknemers worden er gehuisvest en naar verwachting is het nieuwe gebouw in 2021 operationeel.

“Delta ontwikkelt momenteel IoT-gebaseerde Smart Green Solutions om energie-efficiëntie en lagere CO2-uitstoot te stimuleren in steden in EMEA. Deel uitmaken van de Automotive Campus-gemeenschap zal Delta en haar klanten ten goede komen door het tempo te versnellen waarmee innovatieve ideeën in oplossingen worden omgezet, terwijl talent wordt gestimuleerd, kennis wordt uitgewisseld en knowhow wordt ontwikkeldâ€, zei Dalip Sharma, president van Delta voor de EMEA-regio. Hij voegde eraan toe: “Om tal van mooie kansen te kunnen aanpakken, investeert Delta in dit nieuwe gebouw met als doel de ontwikkeling in deze gediversifieerde regio te versterken. Dankzij het nieuwe gebouw is Delta straks in staat om nog beter de behoeften van de markt te ondersteunen, met name voor onze Industrial Automation Business Group.”

Het kantoor in Helmond ondersteunt meerdere bedrijfsactiviteiten, waaronder sales, R&D en service- en test lab-mogelijkheden voor Delta’s industriële automatisering en automotive-bedrijven, wat de bedrijfsontwikkeling enorm ten goede zal komen. “De aanwezigheid van Delta in Helmond zal nieuwe partnerships en samenwerkingsverbanden op gang brengen met andere bedrijven en instituten op of nabij de Automotive Campus of bijvoorbeeld de High-Tech Campus Eindhoven,” zei Tim Lee, hoofd van Delta’s Industrial Automation Business Group en e-Machinebedrijf in EMEA. De Campus biedt een omgeving met toonaangevende innovatie, dynamische infrastructuur en een breed scala aan talenten. De aanwezigheid van Delta te midden van de levendige Automotive Campus-gemeenschap biedt het bedrijf een aanzienlijk potentieel om nog sterker te groeien als leverancier van oplossingen in energie-efficiëntie.

Versnelde groei

De ontwikkeling van smart manufacturing is een belangrijke pijler van de langetermijnstrategie van Delta. Door zijn inzet voor innovatie, automatisering van hardware-software-integratiemogelijkheden en energie-efficiënte productie expertise te benutten, ontwikkelt Delta uitgebreide platforms waarmee de productiefaciliteiten van zijn klanten slimme productienormen kunnen bereiken. Aangezien Europa een grote thuisbasis heeft voor de productie van auto’s, kan Delta zijn lokale klanten helpen efficiëntere en duurzamere productieprocessen te ontwikkelen.

Bovendien, en in lijn met Europa’s leidende positie in de ontwikkeling van automatisering en autotechnologie, biedt Delta een reeks bestaande automotive technologie en slimme mobiliteitsoplossingen met de behoeften van de lokale klanten in gedachte. Het biedt betrouwbare en energiezuinige oplossingen voor een breed scala aan elektrische en plug-in hybride elektrische voertuigen voor de meeste van ’s werelds topmerken voor auto’s en bedrijfsvoertuigen. Daarnaast is Delta een belangrijke leverancier van slimme laad infrastructuuroplossingen voor elektrische voertuigen (van duurzame energie tot energieopslag tot EV-laders) voor particulier, commercieel of openbaar gebruik.

Internationale Hotspot

Op de Automotive Campus richten meer dan 1.250 mensen – waaronder ongeveer 600 studenten – zich op het ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen voor de toekomst. De Campus is een nationale en internationale hotspot; het is een ontmoetingsplaats en vestigingsplaats op het gebied van autotechnologie en slimme mobiliteit, en het huisvest toonaangevende autobedrijven, kennisinstituten, innovatieve start-ups en onderwijsinstellingen.

“We zijn erg blij en trots dat Delta Electronics toetreedt tot de Automotive Campus in Helmond”, zegt Elly Blanksma-van den Heuvel, burgemeester van Helmond. “Het toont aan dat Helmond, als onderdeel van Brainport Eindhoven, een belangrijke internationale hotspot is voor technologieontwikkeling. Het zal de levendige technologische gemeenschap en het open innovatieklimaat in Helmond stimuleren en nieuwe economische activiteit en banen opleveren.â€

Krachten bundelen en kennisdelen

Het plaatsen van zijn personeel in deze gemeenschap kan rekenen op enthousiasme en het ontstaan van nieuwe partnerschappen. Het stelt Delta ook in een positie om kennis te verwerven, te delen en te communiceren met honderden studenten die topinstituten vertegenwoordigen, zoals de Technische Universiteit Eindhoven. De aanwezigheid van ultramoderne testfaciliteiten stelt bedrijven als Delta in staat om innovatieve ideeën om te zetten in zakelijke oplossingen.

“In amper vijftien jaar is onze campus uitgegroeid tot een top-hotspot als het gaat om het brengen van groene en slimme mobiliteitsoplossingen op de markt”, zegt Lex Boon, directeur van de Automotive Campus. “Delta heeft al een zeer sterke staat van dienst als het gaat om de automotive-industrie en nieuwe mobiliteit, betreffende gebieden als laadinfrastructuur, power electronics en building automation. Delta is een zeer sterke toevoeging aan onze gemeenschap en het bedrijf draagt sterk bij aan het innovatieve vermogen van de Campus en de internationale aantrekkingskracht van onze Campus. ”

Een slimmer en groener gebouw

Het nieuwe kantoor in Helmond, dat de toonaangevende technologie en energie-efficiënte oplossingen van Delta overneemt, wordt een zeer duurzaam gebouw dat voldoet aan de hoogste eisen van vandaag de dag op het gebied van duurzaamheid en milieuontwerp. Het beoogt een LEED Gold-certificering te behalen. Gewijd aan het besparen van energie met groenere gebouwen, heeft Delta de afgelopen jaren 27 groene gebouwen en twee LEED-gecertificeerde groene datacenters gecreëerd, inclusief hoofdbedrijfsfaciliteiten en gebouwen die zijn geschonken aan academische instellingen. Het opvallende en groene ontwerp van het gebouw van Delta op de Automotive Campus is een ander sterk voorbeeld van de filosofie en oplossingen van Delta voor slimmere en groenere gebouwen.

Vorig bericht Steven Adriaansen ook komende zes jaar burgemeester Woensdrecht
Volgend artikel Partnership Janssen de Jong OnderhoudPlus en 24ROSA

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant