Bereikbaarheid

Gemeenten Noord-Brabant slechter in afhandeling e-mails

Na drie weken nog geen antwoord van 18% gemeenten op e-mail met eenvoudige vraag.

Gemeenten Noord-Brabant slechter in afhandeling e-mails

Het percentage van gemeenten in Noord-Brabant dat na drie weken nog geen antwoord heeft gegeven op een eenvoudige vraag is gestegen. Dit blijkt uit het jaarlijks onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle gemeenten onlangs werden benaderd met een eenvoudige vraag. Als uitgangspunt is gekeken naar de e-mailgedragslijn voor overheden. 

18 procent van de gemeenten heeft na drie weken nog steeds geen antwoord gegeven op een e-mail met een eenvoudige vraag. Dit is een stijging van zeven procentpunt ten opzichte van het jaar ervoor. Het betreft de gemeenten Boxtel, Breda, Dongen, Heeze-Leende, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Steenbergen, Son en Breugel, Tilburg en Vught. Wel houden meer gemeenten zich dit jaar beter aan de toegestane responstijd. 64 procent van de gemeenten beantwoordde een eenvoudige vraag binnen twee werkdagen, terwijl dit vorig jaar nog om 59 procent ging.

Veel minder ontvangstbevestigingen

Dit jaar liet meer dan de helft van alle Noord-Brabantse gemeenten (54 procent) het sturen van een ontvangstbevestiging achterwege, terwijl dit volgens e-mailgedragslijn voor overheden wel zou moeten. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen 27 procent van de gemeenten geen ontvangstbevestiging stuurde.

Bereikbaarheid en privacy

In de provincie Noord-Brabant vermeldt 23 procent van de gemeenten geen e-mailadres op de website. Dit ligt net onder het landelijk gemiddelde van 24 procent. Bij zeven procent van de gemeenten is het bovendien alleen mogelijk om via een contactformulier te mailen, waarbij het verplicht is onnodige persoonlijke informatie te delen. Dit levert mogelijk barrières op het gebied van privacy op. De volledige onderzoeksresultaten zijn  hier te bekijken.

Vorig bericht Belangrijkste energie-infrastructuur voor middellange termijn
Volgend artikel Gemeente Roosendaal lanceert nieuw duurzaamheidsplatform

Nu op WijBrabant