Overeenkomst

GLP Clean Energy en Fastned tekenen overeenkomst

G-Park Zevenaar heeft één van de grootste PV-dakinstallaties in Europa met deze ontwikkeling wordt 5.000 ton CO2 per jaar bespaard

GLP Clean Energy

Bron: GLP Clean Energy

Na de voltooiing van logistiek park G-Park Zevenaar in juli 2023, met één van de grootste PV-dakinstallaties van Europa, kondigt GLP, wereldwijde bouwer, eigenaar, ontwikkelaar en exploitant van logistiek vastgoed, datacenters, hernieuwbare energie en aanverwante technologieën, aan dat GLP Clean Energy een Power Purchase Agreement (PPA) heeft ondertekend. Het gaat om een vaste prijsovereenkomst met een initiële looptijd van acht jaar, die is afgesloten met Fastned, leverancier van een Europees snellaadnetwerk, dat wordt beheerd door de  energie-exploitant Scholt Energy.

Eén voorwaarde van de overeenkomst is dat Fastned de energie levert aan snellaadstations in Nederland.

G-Park Zevenaar is een groot logistiek park dat dicht bij Arnhem en Nijmegen ligt. Op het dak is een enorm PV-project geïnstalleerd met een totale capaciteit van 16.2 MWp. Met het huidige CO2-niveau in Nederland als uitgangspunt, wordt hiermee ongeveer 5.000 ton CO2 per jaar bespaard. Omgerekend naar de totale levensduur van de installatie gaat het om 80.000 ton CO2, vergelijkbaar met 150.000 bomen.

GLP wil een bijdrage leveren aan de energietransitie. Daarom zoekt het steeds naar mogelijkheden voor duurzame energieoplossingen in haar wereldwijde vastgoedportefeuille, waaronder zonne-energie op locatie, die indien mogelijk, gekoppeld wordt aan energieopslag en de mogelijkheid om op locatie elektrische voertuigen op te laden.

GLP Clean Energy blijft vernieuwen en vooruitgang boeken bij het ontwikkelen van haar aanbod voor hernieuwbare energie. Inmiddels staat het op het punt om meerdere vergevorderde hernieuwbare energieprojecten af te ronden. Bij elkaar zijn die goed voor ~60 MW hernieuwbare energie verspreid over Europa en is het haar ambitie om in de toekomst 500 MW te gaan leveren.

De ondertekening

Stefano Fissolo, Senior Director van GLP Clean Energy voor de regio Europa: “De ondertekening van deze PPA-overeenkomst met Fastned volgt op recentere PPA-aankondigingen in Nederland en Spanje. Hiermee geven we weer een impuls aan ons groene energie-initiatief en dan met name aan ons pan-Europese PV-dakenprogramma voor logistieke gebouwen.

We zijn erg enthousiast over deze overeenkomst, omdat met onze hernieuwbare energie niet alleen Fastned wordt geholpen met het versnellen van de energietransitie, maar indirect ook haar klanten. Zo dragen we bij aan een bredere maatschappelijke transitie naar een duurzamere toekomst.”

Michiel Langezaal, medeoprichter en CEO van Fastned: “Voor Fastned is het belangrijk dat we onze klanten nu en in de toekomst kunnen voorzien van voldoende duurzaam opgewekte stroom tegen een stabiele prijs. Naarmate het aantal elektrische voertuigen op de weg toeneemt, groeit ook de vraag naar snelladen. Deze langetermijnovereenkomst brengt vraag en aanbod bij elkaar. Hiermee wordt de ontwikkelaar van het zonnepark verzekerd van de afname van alle opgewekte stroom en kunnen zij weer nieuwe duurzame energieprojecten ontwikkelen. Deze samenwerking draagt bij aan een duurzamere toekomst en helpt ons de overgang naar elektrisch rijden te versnellen.”

Vorig bericht Glasvezel op bedrijventerrein Emer in Breda
Volgend artikel Nog geen groen licht voor Gebiedsontwikkeling Brabant

Nu op WijBrabant