Duurzaam

Janssen de Jong OnderhoudPlus voltooit eerste groene hellend-dakproject in Valkenswaard

Verbeterde isolatie, betere waterbeheersing en bevordering van biodiversiteit in de omgeving


Janssen de Jong OnderhoudPlus, aanbieder van vastgoedonderhoud en duurzaamheid, heeft het eerste groene hellend-dakproject afgerond voor woningstichting Woningbelang in Valkenswaard. Dit project markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van het bedrijf om duurzame oplossingen te bieden voor de vastgoedsector.

Het groene hellend-dakproject is gerealiseerd in samenwerking met Woningbelang, een woningcorporatie die zich inzet voor betaalbare en duurzame huisvesting in Valkenswaard en Bergeijk. Het project omvat de transformatie van een conventioneel dak naar een groen, milieuvriendelijk dakoppervlak dat een reeks voordelen biedt. Denk daarbij aan verbeterde isolatie, betere waterbeheersing en de bevordering van biodiversiteit in de omgeving.

Vele voordelen

Het nieuwe groene dak is voorzien van een diversiteit aan inheemse planten en vegetatie die niet alleen de thermische prestaties van het gebouw verbeteren, maar ook de luchtkwaliteit en de algehele esthetiek van de omgeving verrijken. Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een gezondere leefomgeving.

Positieve verandering in de vastgoedsector

Edwin van Vught, projectleider bij Janssen de Jong OnderhoudPlus, uitte zijn enthousiasme over het project: “Dit groene dakproject in samenwerking met Woningbelang is een geweldig voorbeeld van onze toewijding aan duurzaamheid en het creĆ«ren van positieve verandering in de vastgoedsector. We zijn er trots op dat we onze expertise hebben kunnen inzetten om een groenere en gezondere leefomgeving te realiseren voor de gemeenschap van Valkenswaard.”

Samen bouwen aan een duurzamere toekomst

Het groene dakproject maakt onderdeel uit van een groot verduurzamingsproject van in totaal 56 woningen voor Woningbelang in Valkenswaard. “De samenwerking tussen Janssen de Jong OnderhoudPlus en Woningbelang benadrukt het groeiende belang van duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen binnen de vastgoedsector. Beide organisaties streven ernaar om samen verder te bouwen aan een duurzamere toekomst en om vergelijkbare projecten in de toekomst te realiseren”, aldus Henri van de Kerkhof, projectontwikkelaar bij Woningbelang.

Feestelijke onthulling

Het behalen van deze mijlpaal is afgelopen woensdag feestelijk gevierd met alle betrokkenen van Janssen de Jong OnderhoudPlus, Woningbelang en natuurlijk de bewoners van het betreffende huizenblok dat voorzien is van een groen dak. Onder het genot van een heerlijk biologisch sapje en een bordje poffertjes konden zij hun nieuwe sedum dak bewonderen.

Over Janssen de Jong OnderhoudPlus

Janssen de Jong OnderhoudPlus zorgt met haar activiteiten op het gebied van verbeteren, verduurzamen en veiligstellen voor de toekomstbestendigheid van bestaand vastgoed van onder meer woningcorporaties, zorginstellingen en (commercieel) vastgoedbeheerders. Met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie streeft het bedrijf ernaar om de vastgoedsector te transformeren en bij te dragen aan een groenere toekomst.
Janssen de Jong OnderhoudPlus biedt een landelijke dekking vanuit haar vestigingen in Venlo, Son en Breugel, Barendrecht, Vlaardingen, Hengelo en Hardenberg.

Over Woningbelang

Woningbelang is een woningcorporatie gevestigd in Valkenswaard, die zich inzet voor betaalbare, kwalitatieve en duurzame huisvesting voor haar huurders. De organisatie heeft als doel om bij te dragen aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de gemeenschap.

Vorig bericht GXO benoemt Willem Veekens als nieuwe Managing Director
Volgend artikel Edwin van der Reijden wordt nieuwe directeur Belastingsamenwerking

Nu op WijBrabant