Award

Limosjiene en Mars-chine, winnaars Innovation Awards 2023

De Eindhoven Maker Faire viering van creativiteit en innovatie in kennis, techniek en materiaalontwikkeling

De Eindhoven Maker Faire, een viering van creativiteit en innovatie in kennis, techniek en materiaalontwikkeling, heeft met trots de winnaars van de Innovation Awards 2023 bekendgemaakt vanmiddag tijdens een publieke ceremonie in het Stadhuis van Eindhoven. De Best Product 2023 award is gegaan naar Limosjiene, de unieke lemonade mixing machine van Jan Enning. De Best Maker 2023 award werd uitgereikt aan Maurits Brock, Jorg Duitsman, Kim Duitsman en Wiljam van der Put. Zij ontwikkelden Mars-chine, waar muziek en techniek ritmes maken.

De Innovation Awards, een van de hoogtepunten van de Eindhoven Maker Faire, erkennen de meest vernieuwende en veelbelovende makers en producten. De prijzen, bestaande uit een geldbedrag en een prestigieuze Makey Trofee, werden mogelijk gemaakt door de genereuze sponsoring van Rabobank en GBO Helmond.

Dit jaar werden 11 opmerkelijke genomineerden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit:

  • Jaques Gramser, directeur van GBO Helmond
  • Ella Hueting, directeur van Fontys School of Engineering
  • René Kivits, directeur van Verzekeren Rabobank
  • Bert-Jan Woertman, directeur van Mikrocentrum

De genomineerden vertegenwoordigen een breed scala aan innovatieve projecten en ideeën, van technologische hoogstandjes tot creatieve concepten.

De winnaars van de Innovation Awards 2023 zijn

Best Product 2023: Limosjiene – Lemonade mixing machine for everyone

Maker Jan Enning heeft de Best Product Award gewonnen met de lemonade mixing machine, ook wel Limosjiene genoemd. Deze innovatieve machine stelt gebruikers in staat om uit 8 verschillende smaken te kiezen voor hun persoonlijke limonade. Of je nu van exotische combinaties houdt of klassieke smaken verkiest, Limosjiene heeft het allemaal. De machine is uitgerust met indrukwekkende technologie, waaronder een Pico Pi, een op maat gemaakt 128-bits shiftregister, 8 pompen en nog veel meer. Alle onderdelen zijn met zorg geprint op ’s werelds beste 3D-printer, de Voron 2.4.

Best Maker 2023: Mars-chine – Ritmes maken met muziek en techniek

De Best Maker Award ging naar het team achter Mars-chine, te weten Maurits Brock, Jorg Duitsman, Kim Duitsman en Wiljam van der Put. Met Mars-chine worden ritmes gemaakt met muziek en techniek”. Tijdens deze activiteit kunnen deelnemers experimenteren met een reeks open materialen en mechanismen om unieke geluidspatronen te creëren. Door pinnen toe te voegen of te verwijderen van een gemotoriseerd pinwiel en instrumenten te plaatsen, kunnen deelnemers ritmische beats en ongewone patronen genereren. Deze open set materialen biedt eindeloze mogelijkheden voor individuen en groepen om samen te werken en te improviseren, en unieke klanken te creëren.

De Innovation Awards 2023 van de Eindhoven Maker Faire benadrukken de ongebreidelde creativiteit en de grensverleggende innovaties die de Maker-beweging kenmerken. Deze winnaars vertegenwoordigen de toekomst van het maken en inspireren anderen om hun eigen creatieve reis te beginnen.

De jury was nagenoeg unaniem over de bekroning voor deze twee bijzondere creaties en creatievelingen. ‘Best Maker heeft een unieke combinatie laten zien van drie keer ‘maken’: muziek maken, techniek maken en samen iets maken. Het past perfect bij Eindhoven en de regio, namelijk door techniek word je verleid muziek te maken, zodat je ook leert van muziek en techniek. Briljant!’, aldus enthousiast jurylid Bert-Jan Woertman.
‘Best Product is een perfect voorbeeld van de twee benen van de stad Eindhoven: design en techniek komen daar ultiem samen tot een product waarbij over alles is nagedacht. Limosjiene laat in zijn eentje alles samenkomen in een product. Het is gebruiksvriendelijk, het werkt geweldig en is gewoon af. Het is zo op te schalen tot een product wat je wegzet in de markt’, sluit Woertman zijn toelichting af.

Vorig bericht Cultuurfonds Noord-Brabant investeert in 61 cultuur- en natuurprojecten  
Volgend artikel Spectro en TOP Oss gaan samenwerken

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant