Glasvezel

Oss krijgt glasvezelnetwerk

In totaal worden ruim 18.000 huishoudens en bedrijven voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk

KPN heeft de schop in de grond gezet in Oss. En dit keer niet als levend standbeeld. De aanleg van glasvezel is van start gegaan. De eerste meters kabels liggen in de grond. KPN. was aanwezig bij het Living Statue Festival in Oss. Om de bewoners alvast voor te bereiden en informatie te geven over glasvezel. In totaal worden ruim 18.000 huishoudens en bedrijven voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Aannemer Circet legt in opdracht van KPN ongeveer 1500  kilometer glasvezel aan waarvoor maar liefst 175 kilometer moet worden gegraven. Een afstand van Oss naar Groningen.

Wijk voor wijk

Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. Rond de Oostwal wordt gestart met de aanleg. Allereerst komen glasvezelvoorbereiders bij de bewoners langs om samen het aansluitpunt in de woning en de beste aanlegroute te bepalen. Dan volgen de graafwerkzaamheden waarbij de glasvezelkabel meter voor meter in de grond verdwijnt. Woningen en winkels blijven met loopplanken bereikbaar.  Als laatste wordt de kabel de woning binnen gebracht en het aansluitpunt gemonteerd.

VrXijblijvende aansluiting op glasvezelnetwerk

Bewoners krijgen kosteloos en vrijblijvend een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Of ze een abonnement afnemen bij één van de providers, beslissen ze zelf.

Na 2026 door

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabiel en energiezuinig

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

Vorig bericht Bravoflex: Flexibele vervoersservice voor reizigers in Brabant
Volgend artikel Eredoctoraat voor duurzaam finance Alex Edmans

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant