Finance

Eredoctoraat voor duurzaam finance Alex Edmans

De Open Universiteit reikt op donderdag 21 september 2023

 

Eredoctoraat voor duurzaam finance Alex Edmans

De Open Universiteit reikt op 21 september 2023, tijdens de viering van haar dies natalis, een eredoctoraat uit aan prof. dr. Alex Edmans, hoogleraar Finance aan de London Business School. Hij ontvangt het eredoctoraat vanwege zijn grote verdiensten als verbinder tussen wetenschap en samenleving. Edmans wordt wereldwijd gezien als dé wetenschappelijk leider op het gebied van duurzame financiering. In zijn onderzoek toont hij aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen juist een voorwaarde is voor financieel succes op de lange termijn. Hij heeft veelvuldig onderwijsprijzen gewonnen en deelt zijn wetenschappelijke inzichten graag met een breed publiek.

Wetenschap toegankelijk maken

Alex Edmans publiceerde vele inspirerende wetenschappelijke bijdragen op het gebied van purposeful business, sustainable investing, corporate governance en behavioral finance. Naast zijn hoogleraarschap is Alex Edmans onder meer directeur van de American Finance Association en bestuurder van The Investor Forum. De Open Universiteit wil met de toekenning van het eredoctoraat haar waardering tonen voor de maatschappelijke relevantie van Edmans onderzoek en de energie en het talent waarmee hij zijn bevindingen breed toegankelijk maakt. Zijn ideeën over sustainable finance onderstrepen het belang voor bedrijven om goed te zorgen voor onze samenleving en planeet. Daarnaast biedt hij ook praktische richtsnoeren voor het oplossen van duurzaamheids- en verantwoordelijkheidsvraagstukken in het bedrijfsleven.

Uitreiking

Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de 39e dies natalis van de Open Universiteit op 21 september 2023 in Heerlen. De academische zitting vindt plaats in Theater Heerlen en begint om 15.00 uur. Erepromotor is prof. dr. Dennis Bams, hoogleraar Financieel risicomanagement aan de faculteit Managementwetenschappen. Prof. dr. Alex Edmans zal na ontvangst van het eredoctoraat een rede houden.

‘Duurzaamheid centraal bij ondernemen?’ is dit jaar het thema van de dies natalis. Na de opening door rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens houdt prof. dr. Esther-Mirjam Sent, hoogleraar Economische theorie en economisch beleid aan de Radboud Universiteit, de diesrede ‘Winst zonder verlies’.

Vorig bericht Oss krijgt glasvezelnetwerk
Volgend artikel Glasvezel voor meer dan 8000 huishoudens in Bladel

Nu op WijBrabant