Arbeidsmarkt

SkillsTown neemt uitdagingen arbeidsmarkt op zich met technologie

Oprichter Hans Schuurmans draagt SkillsTown over aan co-CEO Tom Bos

SkillsTown neemt uitdagingen arbeidsmarkt op zich met technologie

Foto: Tom Bos CEO SkillsTown

Eindhoven,
Online opleider SkillsTown kondigt vandaag aan dat oprichter en co-CEO Hans Schuurmans heeft aangegeven het bedrijf te verlaten. CEO Tom Bos gaat SkillsTown naar het volgende niveau brengen. Daarbij versterkt Bos de focus op de missie om met SkillsTown de problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. Brede toegang tot hoogwaardige onlineopleidingen en leermiddelen gaat het tekort aan juist opgeleid personeel terugdringen.

De Nederlandse arbeidsmarkt heeft het zwaar met 350.00 geregistreerde werkelozen en ruim 427.000 vacatures. Een probleem voor zowel werkgevers als voor werkzoekenden die geen geschikte baan kunnen vinden. Dat ligt bijna altijd aan mismatch tussen de gevraagde skillset en de opleiding van de kandidaten. Dit trekt diepere sporen in een samenleving die ook gekenmerkt wordt door toenemende armoede. Toegang tot onlineopleidingen en leermiddelen gaat niet alleen kansen op de arbeidsmarkt verbeteren. Ook bieden zij carrière en groeimogelijkheden, zodat inkomens en kosten voor levensonderhoud beter in balans komen.

Doelgericht en toekomstgericht

Voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt ziet Bos een duurzamer en visionair beleid voor zich. Kortdurende en doelgerichte opleidingen kunnen werkgevers helpen de mismatch op te lossen en de pool van kandidaten waarin zij zoeken te vergroten. Maar ook mensen faciliteren die een switch in loopbaan willen maken om deze stap te zetten en toekomstige banen in te vullen.

Technologie als hefboom

Bos ziet de inzet van technologie als dé hefboom om zijn doelen te realiseren. De marktvraag neemt toe maar traditionele offline docenten, opleidingen en leermiddelen zijn simpelweg niet op de benodigde schaal beschikbaar, dus alleen technologie kan daar een uitweg bieden. Al in 2017 zette Bos daarom de eerste stappen met AI in de diensten van SkillsTown. In 2018 werd AI ook aan het opleidingenaanbod toegevoegd. En nu heeft SkillsTown met de AI & ChatGPT Academy een volledig aanbod op dit gebied.”Door vergrijzing gaat het aantal openstaande vacatures alleen maar toenemen. Hier ligt een kans voor AI, maar dan zullen veel mensen moeten worden opgeleid om met deze nieuwe technologieën te gaan werken. We moeten dus echt op een totaal andere manier te werk gaan om die mensen aan het werk te krijgen en te houden,” aldus Tom Bos CEO SkillsTown.

Bos vervolgt: “Neem de lerarentekorten. Mensen aarzelen om aan de opleiding te beginnen omdat ze niet weten of ze hem kunnen afmaken en of ze tenslotte ook een geschikte baan kunnen vinden. Maar er is wel ontzettend veel interesse. Ik denk dat veel van die geïnteresseerden met een korte, gerichte opleiding wél in het onderwijs aan de slag kunnen. Ik wil dat met SkillsTown mogelijk maken.”

Groei, verbreding en internationale ambities

SkillsTown ging twee jaar geleden een strategische samenwerking aan met het Online Academy. Onder de vlag van SkillsTown bundelden zij hun expertises op het gebied van onlineopleidingen en trainingen, onder meer om nieuwe leervormen te ontwikkelen. Nu is het bedrijf klaar om de volgende stap te zetten en internationale uitbreiding te realiseren, met een focus op opleidingen in tech en AI.

Bij zijn vertrek, reflecteert Hans Schuurmans positief op de samenwerking met Tom Bos: “De afgelopen jaren zijn Tom en ik verantwoordelijk geweest voor de groei van SkillsTown. Tom heeft als geen ander laten zien over visie, passie en daadkracht te beschikken. Onder leiding van Tom verwacht ik dat SkillsTown zijn positie niet alleen nationaal, maar ook internationaal verder kan uitbouwen.”

Vorig bericht Mymesh: duurzaam en veilig licht in nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport
Volgend artikel Action opent nieuwe winkel in Veldhoven

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant