Subsidie

Subsidie voor evenement in dorp of wijk Tilburg

Stimulatie door financiële ondersteuning

Subsidie evenement dorp wijk

Tilburg,
Vanaf 1 oktober 10:00 uur kunnen organisatoren van kleinschalige evenementen eenmalig subsidie aanvragen bij de gemeente Tilburg. De regeling stimuleert het organiseren van evenementen in de wijken en dorpen door financiële ondersteuning.

Er is een ronde in oktober, maar ook volgend jaar is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Die aanvraagronde start dan op 1 maart 2024, ook weer om 10:00 uur. Aanvragen kan niet meer als het subsidieplafond van 100.000 euro is bereikt. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en toegekend. De gemeente behandelt alleen volledige aanvragen.

Voorwaarden eenmalige subsidie

De subsidie is bedoeld voor evenementen die gratis en openbaar toegankelijk zijn. Het evenement moet aansluiten bij de wijkagenda en een hele wijk of dorp bereiken en betrekken. Daarnaast moet het evenement samen met een culturele of maatschappelijke organisatie worden georganiseerd. Denk hierbij aan een museum of een lokale vereniging. Voor het evenement kan maximaal 7.500 euro subsidie aangevraagd worden. Het evenement moet binnen 12 maanden na aanvraag plaatsvinden.

Bij interesse

Bekijk de pagina ‘Toelichting aanvraag evenementensubsidie‘ op de site van de gemeente Tilburg voor meer informatie over de voorwaarden en benodigde formulieren. Binnen de gemeente zijn verschillende wijkregisseurs actief. Neem contact op met de wijkregisseur in de wijk of dorp voor het organiseren van een evenement Op de digitale kaart op de pagina ‘Wijken’ is te zien met welke wijkregisseur een evenement mee moet worden afgestemd.

Vorig bericht VDL Groep en Schaeffler werken samen aan zelfrijdende shuttles
Volgend artikel Test met ongevaldetectie op N279

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant