Tegemoetkoming

Tegemoetkoming ondernemers bij fors omzetverlies door hoogwater

Limburgse en Brabantse ondernemers kunnen beroep doen op speciale tegemoetkomingsregeling door hoogwater omzetverlies hebben geleden

Tegemoetkoming ondernemers bij fors omzetverlies door hoogwater

Foto: Provincie Noord-Brabant

Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van vorige zomer fors omzetverlies hebben geleden, kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling. De getroffen ondernemers kunnen hiervoor een aanvraag indienen in de periode van 24 oktober tot en met 5 december 2022.

De regeling geldt voor omzetverlies in het 3e en 4e kwartaal van 2021 en het 1e kwartaal van 2022. Het Rijk heeft aan de Provincie Limburg een specifieke uitkering van € 24 miljoen toegekend, om deze tegemoetkoming te kunnen realiseren. De provincie Limburg voert de regeling ook voor Brabantse ondernemers uit.

Tegemoetkoming omzetschade

In juli 2021 werden delen van Limburg en Noord-Brabant getroffen door hoogwater. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat): “Ondernemers zijn hard geraakt door het hoogwater. Veel bedrijven en winkelpanden hebben schade geleden. Ondernemers hebben in de periode na de wateroverlast veel veerkracht getoond en hun bedrijfsvoering zoveel als mogelijk weer opgepakt. Deze tegemoetkoming van de omzetschade geeft hen daarbij een zetje in de rug.”

Aanvragen

De regeling heet: ‘Nadere subsidieregels omzetderving door overstromingen door zoet en afstromend water in juli 2021 in Limburg en Noord-Brabant’.

Het meldingsformulier Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL) is vanaf 24 oktober 2022 beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Meer informatie vindt u op de site van de provincie Limburg

Vorig bericht Energietransitie vraagt extra vakmensen in Noord-Brabant
Volgend artikel Meer geluid gemeten langs N69 dan verwacht

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant