Nieuws

TU Eindhoven zoekt MKB partners voor talentontwikkeling

Uw medewerker op een gesubsidieerde opleidingsplaats


Hebt u junior engineers in dienst met een Master of Ingenieursdiploma die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière? Wilt u hen handvatten geven die stap te maken? Dan bieden de Professional Doctorate in Engineering programma’s (PDEng) van de Technische Universiteit Eindhoven wellicht een uitkomst. De Technische Universiteit Eindhoven wil met een herstructurering van de opleidingen en een subsidieaanvraag een handreiking doen naar het MKB.

Uw medewerker besteedt een deel van de tijd aan deze trainingen en werkt daarnaast aan eigen designproject(en) binnen uw organisatie. Hierbij ontvangt de trainee coaching van universitair docenten via project reviews. Na afronding van een PDEng is uw werknemer in staat om zelfstandig innovatieve nieuwe producten of processen te ontwerpen.

PDEng in verschillende disciplines

De TU/e biedt PDEng programma’s in verschillende vakgebieden zoals:

  • Mechatronica
  • Automotive Systems
  • Fysische en medische instrumentatie
  • Electrical Engineering
  • Chemical Engineering
  • Software Technology
  • Data Science
  • Industrial Design

Subsidieproject OPZuid

Als MKB bedrijf kunt u deelnemen aan de subsidieaanvraag “PDEng voor MKB†in het Systeemversterking Human Capital programma van OPZuid. Hierdoor kost een PDEng opleidingsplaats uw organisatie geen €30.000 maar €15.000. Bovendien zijn de twee jaar dat uw medewerker in de opleiding meeloopt ook de salariskosten en de uren van de begeleider subsidiabel voor 50%. De subsidieaanvraag voor dit project verloopt via de TU/e. Hebt u interesse in deelname? Dan horen wij dit graag vóór eind april 2018.

Meer informatie

Wenst u meer informatie over de PDEng programma’s en de subsidiemogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via projectmanager Dr.ir. Jan-Jaap Koning MBI: j.j.koning@tue.nl. Ook niet MKB bedrijven zijn van harte welkom te informeren naar de mogelijkheden.

Vorig bericht Meer bestuurskracht nodig in aanpak energietransitie
Volgend artikel Provincie Noord-Brabant stelt 5 miljoen euro via POP3-subsidies beschikbaar

Nu op WijBrabant