Retail

Twee op drie winkelmedewerkers overwegen ontslag te nemen

Medewerkers willen hoger salaris en doorgroeimogelijkheden

Twee op drie winkelmedewerkers overwegen ontslag te nemen

Foto: Quinyx

65 procent van de winkelmedewerkers overweegt om van baan te wisselen of hun baan op te zeggen. Dit blijkt uit een recent onderzoek (april 2024) van Quinyx, aanbieder van een AI-gedreven softwareoplossing voor personeelsplanning. De meest genoemde redenen zijn het gebrek aan doorgroeimogelijkheden en de wens voor een hoger salaris. Het percentage winkelmedewerkers dat een baanwissel overweegt is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Drijfveren voor baanwissel

Uit de resultaten van het onderzoek van dit jaar komen meer redenen naar voren waarom winkelmedewerkers overwegen om van baan te wisselen of hun baan op te zeggen. De belangrijkste drijfveren zijn:

  • De wens voor een hoger salaris (42 procent)
  • Het gebrek aan doorgroeimogelijkheden bij huidige werkgever (34 procent)
  • Het gevoel van onderwaardering door de werkgever (25 procent)
  • Een onprettige werkomgeving (13 procent)
  • Het gevoel van stress op het werk (13 procent).”Er zijn verbeteringen nodig in de retailsector met betrekking tot de waardering en het toekomstperspectief van medewerkers. Door het bieden van doorgroeimogelijkheden en goede communicatiemiddelen kunnen werkgevers de loyaliteit van winkelmedewerkers vergroten en hen langer aan zich binden”, aldus Erik Fjellborg, CEO bij Quinyx.

Hoe jonger, hoe vaker overweging in baanwissel

Jonge winkelmedewerkers overwegen het vaakst om van baan te wisselen met 72 procent. Hoe ouder de winkelmedewerkers, hoe minder vaak zij overwegen om hun baan op te zeggen. Voor de leeftijdsgroep 54 jaar en ouder lag het percentage dan ook het laagst met 36 procent.

Meer motivatie door hoger salaris

De redenen die genoemd worden door de winkelmedewerkers waardoor zij hebben overwogen om hun baan op te zeggen, komen overeen met de redenen die juist hun betrokkenheid op hun werk zouden vergroten. Zo geeft de helft (50 procent) aan dat hun inzet vergroot zou worden bij een hoger salaris en een op de vijf (22 procent) geldt dit als er betere doorgroeimogelijkheden zouden zijn. Daarnaast zouden minder een stressvolle werkomgeving (19 procent) en een flexibeler werkrooster (18 procent) de betrokkenheid op het werk vergroten volgens de werknemers.

Vorig bericht Deze bedrijven zijn recent failliet verklaard in Noord-Brabant
Volgend artikel Swiss Sense viert heropening flagshipstore op woonboulevard in Son

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant