HR

Zoontjens Boomprojecten viert vierdaagse werkweek sinds 2018

Werknemers genieten sinds 2018 van de ZBP Veilig en Gezond Werken regeling

Zoontjens Boomprojecten viert vierdaagse werkweek sinds 2018

Roosendaal,
Werknemers van Zoontjens Boomprojecten genieten sinds 2018 van de ZBP Veilig en Gezond Werken regeling met behoud van hun arbeidsvoorwaarden. Dit vooruitstrevende initiatief, waarbij medewerkers vier dagen werken en vijf dagen betaald krijgen, toont de inzet van het bedrijf voor het welzijn van de medewerkers.

“We geloven dat een goede balans tussen werk en privé cruciaal is voor de gezondheid en productiviteit van onze medewerkers,” zegt Arjan Zoontjens, directeur van Zoontjens Boomprojecten. “Onze mensen werken hard om vitale, biodiverse en klimaatbestendige buitenruimtes te creëren. Door ze een extra vrije dag te geven, kunnen ze tijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling, mantelzorg, vrijwilligerswerk of gewoon genieten van hun vrije tijd.”

Duurzaamheid en Vitaliteit Hand in Hand

Uit onderzoek blijkt dat de ZBP Veilig en Gezond Werken regeling bijdraagt aan een betere balans tussen werk en privéleven, hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Bovendien verlaagt het de ecologische voetafdruk door minder woon-werkverkeer. Zoontjens Boomprojecten, houder van De Groene Pluim sinds 2023, integreert dit initiatief als onderdeel van hun bredere duurzaamheidsstrategie en voldoet daarmee aan doel 8 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen: eerlijk werk en economische groei.

“Boomzaam Doen We Samen”

Met het motto “Boomzaam doen we samen” benadrukt Zoontjens Boomprojecten de gezamenlijke inzet voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De ZBP Veilig en Gezond Werken regeling is een belangrijke stap in deze richting, waarbij het welzijn van de medewerkers centraal staat.

Erkenning van Stigas Gezond en Vitaal Werken

De inzet van Zoontjens Boomprojecten voor de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers werd in 2020 erkend met de Stigas Gezond en Vitaal werken prijs. Deze prijs erkent bedrijven die zich inspannen om een gezonde werkomgeving te creëren en hun medewerkers te ondersteunen in hun welzijn.

Toekomstplannen en Vacatures

Arjan Zoontjens kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “We zijn trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en blijven ons inzetten voor verdere verduurzaming en het welzijn van onze medewerkers. We hopen dat ons voorbeeld andere bedrijven inspireert om ook stappen te zetten richting een gezondere werkomgeving.”

Zoontjens Boomprojecten is momenteel op zoek naar nieuwe collega’s die willen bijdragen aan onze missie om levende en gezonde buitenruimtes te creëren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via de website.

Voor meer informatie over Zoontjens Boomprojecten en onze ZBP Veilig en Gezond Werken regeling, bezoek de website: www.zoontjensboomprojecten.nl

Vorig bericht 17 gidsen gecertificeerd als Geogids Schelde Delta
Volgend artikel 18 Faillissementen in Noord-Brabant

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant