Mobiliteit

Eerste flexflitser aan Ringbaan-Zuid Tilburg

Mobiele flitspaal in gebruik na succes landelijke proef

Eerste flexflitser Ringbaan-Zuid Tilburg

Tilburg,
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 20 april 2023 de eerste flexflitser in de gemeente Tilburg geplaatst. Deze mobiele flitspaal staat nu aan de Ringbaan-Zuid, vlak bij het Koning Willem II Stadion.

Er is voor deze locatie gekozen met het oog op de vele snelheidsovertredingen en de ernstige, soms dodelijke ongevallen die er in het verleden zijn gebeurd. De flexflitser registreert overtredingen van de maximum snelheid. De boetes hiervoor worden automatisch verstuurd aan de overtreder.

Locaties

Na twee maanden verplaatst het Openbaar Ministerie de flexflitser naar de Burgemeester Letschertweg, en na een tijdje krijgt de flitser weer een andere plek in de gemeente. Daarna gaat de flexflitser nog naar een andere locatie. Dat kan ook buiten Tilburg zijn. Deze locatie wordt bepaald in overleg met de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie. Op de locatie moet er vanzelfsprekend voldoende plaats zijn, zodat er een goede meting gedaan kan worden.

Wethouder Rik Grashoff (Slimme, veilige en duurzame mobiliteit): “Op diverse wegen in onze gemeente is de verkeersveiligheid in gevaar, doordat er vaak te hard wordt gereden. We zijn dan ook blij met de komst van de flexflitser, maar we blijven bij het Openbaar Ministerie pleiten voor aanzienlijk meer (flex)flitsers om de veiligheid op met name onze 50 km/u wegen te verbeteren.”

Landelijke proef

In de gemeente Tilburg zijn er al eerder mobiele flitspalen gebruikt, bijvoorbeeld op de Paleisring, de Hart van Brabantlaan en de Bredaseweg. Dit was onderdeel van een landelijke proef van het Openbaar Ministerie. Deze proef was een succes: er werd op deze locaties aanzienlijk minder hard gereden.

Vorig bericht Opening brug tussen Winterdijk en parkeerterrein Taxandriaweg (Waalwijk)
Volgend artikel Jaarresultaten 2022; economische en maatschappelijke uitdagingen voor sterk gepositioneerd Brabant

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant