Infra

Elektrische asfaltspreidmachine in gebruik op N395

Naast primeur asfaltspreidmachine wordt meer elektrisch materieel ingezet op bouwplaats van N395

Elektrische asfaltspreidmachine in gebruik op N395

Hilvarenbeek, Oirschot,
Wie de komende tijd goed oplet in de omgeving van Middelbeers, kan iets bijzonders tegenkomen. Elektrische asfaltspreidmachine in gebruik op N395. Bij de werkzaamheden aan de N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot is deze week voor het eerst in Brabant een elektrische asfaltspreidmachine ingezet. Gedeputeerde Suzanne Otters – Bruijnen van Mobiliteit bezocht woensdagochtend het project.

Duurzaam

Naast de primeur van de asfaltspreidmachine wordt er nog meer elektrisch materieel ingezet op de bouwplaats van de N395, zoals een elektrische wals en elektrische kranen. Elektrische asfaltspreidmachine in gebruik op N395. Al bij de aanbesteding van de reconstructie besteedde de provincie specifiek aandacht aan een duurzame uitvoering van het project. Niet voor niets is Brabant al 3 jaar op rij de duurzaamste publieke opdrachtgever van Nederland.

Aanpak stikstof

De provincie wil de uitstoot van CO2 en stikstof zoveel mogelijk reduceren, en fossiele brandstoffen vervangen door hernieuwbare energie. Dit alles om de lucht schoner en gezonder te maken. De biodiversiteit te beschermen en klimaatverandering een halt toe te roepen. Want de doelstelling voor 2050 is om 100% duurzame energie te gebruiken. En de CO2-uitstoot met 90% te reduceren ten opzichte van het jaar 1990.

Emissieloos

Bouwbedrijf BAM Infra Nederland, die de uitvoering van de reconstructie van de N395 voor haar rekening neemt, deelt de duurzame ambitie met de provincie. Zo streeft de BAM naar een emissieloze bouwplaats en is het in de toekomst de bedoeling om volledig emissieloos te asfalteren. De inzet van volledig elektrisch aangedreven materieel levert hieraan een belangrijke bijdrage. Zo kan de asfaltspreidmachine op een volle accu zo’n 5 á 6 uur draaien. Hierna kan de accu eenvoudig gewisseld worden. Door deze machine voortaan in heel Nederland in te zetten, bespaart BAM per jaar ruim 93.000 kilo CO2 en ruim 115.000 gram stikstofoxide per jaar.

Vorig bericht Bedrijventerrein Majoppeveld verduurzaamt
Volgend artikel 4X4ELECTRIC gaat informeren over elektrisch reizen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant