Glasvezel

Glasvezel voor meer dan 8000 huishoudens in Bladel

Glaspoort is gestart met de aanleg van glasvezel in Bladel waarna ook in Hapert, Hoogeloon, Casteren en Netersel wordt aangelegd.

Glaspoort is gestart met de aanleg van glasvezel in Bladel waarna ook in Hapert, Hoogeloon, Casteren en Netersel wordt aangelegd. Daarmee krijgt een groot deel van de gemeente Bladel toegang tot het supersnelle en stabiele glasvezelnetwerk. De werkzaamheden zijn naar
verwachting eind 2024 gereed.

Samen met aannemer Circet, realiseert Glaspoort 8739 glasvezelaansluitingen in de gemeente Bladel. Met een glasvezelaansluiting in huis hebben bewoners toegang tot de hoogst mogelijk up- en downloadsnelheid. Glasvezel is bovendien stabieler en betrouwbaarder en verbruikt minder energie dan het huidige netwerk. Aangezien datagebruik alleen maar toeneemt, is glasvezel een toekomstbestendig netwerk.

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Bewoners kunnen kosteloos een glasvezelaansluiting in de woning laten aanleggen en het brengt geen verplichtingen met zich mee. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort in huis, kunnen bewoners kiezen uit meerdere providers voor een internetabonnement. Meer dan 25 providers bieden namelijk hun internet- en telecomdiensten aan op het open netwerk van Glaspoort. Op de site van Glaspoort staat een overzicht van alle providers, waaronder KPN, Freedom en Youfone.

Werkzaamheden starten in Bladel

Op 11 september is Glaspoort gestart met de graafwerkzaamheden aan de Sniederslaan in Bladel. Na Bladel volgen Hapert, Hoogeloon, Casteren en Netersel. In totaal wordt 105 kilometer gegraven en 1124 kilometer glasvezelkabel aangelegd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2024 afgerond en kunnen bewoners gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk van Glaspoort.

Vorig bericht Eredoctoraat voor duurzaam finance Alex Edmans
Volgend artikel FashionTech op de Eindhoven Maker Faire 2023

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBrabant