Nieuws

Pop-up restaurant GAST 28 Brabantse topchefs onder een dak officieel geopend

Het Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018 met als thema Brabant Celebrates Food is geopend.


’s-Hertogenbosch – Een van de initiatieven in dit kader is het pop-up restaurant GAST dat vandaag werd geopend door burgemeester Mikkers van ’s-Hertogenbosch. 28 Brabantse chefs waaronder in totaal 12 Michelinsterren gaan in 2018 hun culinaire religie belijden in een voormalige kapel die in 2018 dienstdoet als pop-up restaurant.

De kapel in het oude klooster in het Gasthuiskwartier in hartje ’s-Hertogenbosch is omgebouwd tot het tijdelijke heiligdom van de chefs van Brabant. De kapel is, met behoud van de originele elementen, getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant waar het hele jaar door uiteenlopende culinaire evenementen worden georganiseerd: van kookworkshops tot thematische diners, van masterclasses tot culinaire concerten. Vanaf het voormalige altaar in de kapel bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over en achter ons eten.

Het beste van Brabant

De GASTheren van GAST zijn alle chefs die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair. Hierin zijn Brabants beste restaurants verenigd met als doel van elkaar te leren, elkaar te helpen en gezamenlijk met elkaar op te trekken. Met deze 28 restaurants zijn in totaal 12 Michelinsterren verenigd in deze club. Samen willen zij Noord-Brabant als dé Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culturele en culinaire erfgoed behouden.

GAST celebrates food

In het jaar van Brabant Celebrates Food krijgen deze chefs de ruimte om hun culinaire religie te belijden in dit pop-up restaurant. 2-Michelinsterrenchef Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof** in Nuenen trapt af met Soenil loves Vincent: een diner geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh, die in Nuenen zijn eerste meesterwerk maakte. Na Bahadoer volgen chefs als Dennis Middeldorp van sterrenrestaurant Sense* die zich laat inspireren door de Tuin der Lusten, De Lekkere Man die kookt met mannelijke dieren die normaal (onterecht) het bord niet halen en Edwin Kats van Noble* die zijn concept nog even geheim houdt. Elke chef zal iets vernieuwends of verrassends doen in GAST. Hierbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de We Are Food-thema’s die in het kader van Brabant Celebrates Food op de agenda staan. Ook andere chefs en organisaties zijn van harte welkom om iets moois neer te zetten in GAST. Maar wat er ook gebeurt, altijd staat gastronomie, de Brabantse gastvrijheid en genieten centraal.

Burgemeester Jack Mikkers: “Het maakt mij als burgemeester van de Bourgondische hoofdstad van Brabant bijzonder trots dat we er samen met de initiatiefnemers in geslaagd zijn om GAST op deze prachtige plek, de kapel van het oude Groot Ziekengasthuis, te realiseren en hiermee dit jaar een mooi foodpodium te bieden voor onze Brabantse chefs.â€

Benieuwd welke smaakmakende evenementen je het hele jaar kunt verwachten in GAST? www.genietenbijgast.nl

Vorig bericht Foto's officiële opening Station88 - Huis voor Ondernemerschap en Innovatie
Volgend artikel Strategische pijlers van Stoffenwinkel.nl zorgen voor extra groei in klanten en omzet

Nu op WijBrabant